Sliten Sonja på sykehus

RIKSHOSPITALET (Dagbladet): Her kommer dronning Sonja ut av Rikshospitalet med en bandasje foran høyre øye. Hun blir trolig sykmeldt i en lang periode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Sonja ankom Rikshospitalet klokka 15.30 i går ettermiddag. 20 minutter seinere var undersøkelsen over. Dronningen så tydelig sliten ut da hun gikk rett inn i den ventende bilen som kjørte henne tilbake til Skaugum.

Ingen kunne i går si hvor lenge dronningen blir sykemeldt, men trolig dreier deg seg om flere uker.

Kongeintervju

Torsdag i forrige uke pådro dronning Sonja seg akutt hornhinnebetennelse - en betennelse i den ytterste, blanke overflaten på øyet. Dronningens hornhinnebetennelse er smertefull, og fører til at øyet blir rødt og lysømfintlig.

Ifølge ekspertene kan sykdommen være langvarig.

Først i siste liten blir det avgjort om dronningen har helse til å delta på onsdagens minnegudstjeneste for kong Olav i Oslo domkirke.

- Vi avventer om hun stiller på minnegudstjenesten eller ikke, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet.

Dronning Sonja og kong Harald har i disse dager også tiårsjubileum som kongepar. Kongeparet skulle i den forbindelse stille i jubileumsintervju på TV2. Bare kongen stilte opp.

- Intervjuet ble gjennomført mandag uten dronningen til stede, bekrefter informasjonssjef Wenche Rasch i TV2.

Lengste sykemelding

Dronning Sonja var akkurat blitt friskmeldt etter 12 ukers sykemelding på grunn av en operasjon i foten da hun ble rammet av hornhinnebetennelse. Hun rakk så vidt å feire prins Carl Bernadottes 90-årsdag før hun måtte kaste inn håndkleet på nytt.

Dette er den lengste perioden dronningen har vært sykemeldt siden hun giftet seg med kong Harald, som den gang var kronprins, 29. august 1968.

Dronning Sonjas lege, professor dr.med. Amund Ringvold, vil ikke kommentere dronningens helsetilstand:

- Jeg synes ikke jeg skal uttale meg om dette. Det får være opp til Slottet.

TØFFE MÅNEDER: Dronning Sonja kommer ut av Rikshospitalet sammen med sin lege, professor dr.med. Amund Ringvold.