Sliter fire år etterpå

Anne Lise Jørgensen (61) sliter fortsatt etter at hun ble rammet av legionellasmitte i Stavanger i 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Jørgensen lå 17 dager på sykehus etter å ha fått legionellasmitte fra kjøletårnet på Hotel Atlantic i Stavanger.

Tappet for krefter

-  Det koster veldig mye å bygge seg opp igjen etter noe slikt. Jeg var fullstendig tappet for krefter, og er ikke blitt helt frisk igjen i løpet av åra som har gått, sier hun.

-  Før syklet jeg alltid til jobben, men det greier jeg ikke lenger. Jeg jobber fulltid, men ofte er jeg så sliten etter jobb at jeg blir liggende rett ut på sofaen. Jeg har også problemer med å gå i terreng og på ujevnt underlag, og har blitt helt avhengig av å bruke inhalator morgen og kveld. Det har litt med dagsformen å gjøre, jeg har gode og dårlige dager, sier Jørgensen.

Minnene strømmer på når hun hører om situasjonen i Østfold.

-  Alt kommer tilbake igjen. Jeg tenker på det vi måtte gjennomgå, og synes så synd på de stakkars menneskene i Fredrikstad nå. Det er helt grusomt at de ikke kan få fjernet disse kjøletårnene. Jeg synes det er nifst å tenke på hvor fort slike utbrudd kan dukke opp. Dette er helt sikkert ikke siste gang, sier Jørgensen.

Hun er likevel ikke er bitter.

Stor skuffelse

-  En kommer ingen vei med bitterhet. Det er mye bedre å prøve å godta situasjonen, legge det bak seg og komme seg videre. Men jeg er skuffet over at det skjer igjen, det må jeg virkelig si, sier Jørgensen.

BLE SMITTET: Anne Lise Jørgensen ble legionellasmittet i 2001 og er fortsatt ikke frisk. - Grusomt at disse kjøletårnene ikke blir fjernet, mener hun.