Sliter med å forsikre jøder om at de har en framtid i Europa

Etter terrorangrepet i Paris.

TITUSENER: Det franske, jødiske samfunnet samlet seg utenfor gisselbutikken i Paris, dagen etter at fire jøder ble drept. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TITUSENER: Det franske, jødiske samfunnet samlet seg utenfor gisselbutikken i Paris, dagen etter at fire jøder ble drept. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det gått to uker siden terrorangrepet mot Charlie Hebdo i Paris. To dager etter, fredag 9. januar, tok medsammensvoren terrorist til seg gisler på et jødisk supermarked et stykke unna åstedet.

Fire jøder ble drept. 

Nå står EU overfor en enorm utfordring med å forsikre jøder om at de har en framtid i Europa, sier visepresidenten i EU-kommisjonen onsdag.

- Ser at de ikke er sikre - I dag ser vi i noen av våre medlemsstater at majoriteten av deres jødiske befolkning ikke er sikre på om de har en framtid i Europa, sa Frans Timmermans etter et møte i Kommisjonen om terrortrusselen, ifølge NTB.

- Jeg tror dette er en enorm utfordring rettet mot selve grunnpilaren i europeisk integrasjon, sier han.

Dagbladet var utenfor koscher-butikken lørdagen etter terrorangrepet mot den jødiske butikken.

Tusenvis av mennesker samlet seg utenfor butikkens sperringer. De fortalte hvordan de fryktet for livet sitt i Paris.

- Redd for å være jøde - Det er politi her nå, men om to uker, når folk har glemt dette, så er ting tilbake til vanlig igjen. Jeg er ikke redd for terrorister, de er overalt i hele verden, men jeg er usikker og redd for å være jøde i Paris, sa 24 år gamle Sara til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.