Delta Air Lines:

Sliter med å inkludere ikke-binære personer

I en lang rekke Twitter-innlegg har Aurora Dawn, en mor til et ikke-binært voksent barn, anklaget Delta Air Lines for diskriminering.

KUN TO VALG: Ikke-binære personer må velge mann eller kvinne når de bestiller flybilletter. Foto: ArtisticOperations/Pixabay
KUN TO VALG: Ikke-binære personer må velge mann eller kvinne når de bestiller flybilletter. Foto: ArtisticOperations/Pixabay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aurora Dawn (52) anklager Delta Air Lines for diskriminering etter at hun ikke klarte å kjøpe flybilletter til sitt ikke-binære voksne barn i julegave.

Ikke-binær brukes av personer som ikke opplever seg selv som verken mann eller kvinne.

Det skulle vise seg at flyselskapet har mangel på kjønnsalternativer.

Dawn skrev forrige uke et innlegg på Twitter at Delta kun tillater mannlige og kvinnelige kjønnsalternativer.

Sliter med å inkludere ikke-binære personer

NBC News skriver at denne hendelsen kommer kun tre år etter at Delta og andre store amerikanske flyselskaper annonserte at de ville oppdatere bestillingsverktøyene sine.

Dette for å inkludere ikke-binære passasjerer.

Fikk ikke hjelp

Dawn opplyser følgerne sine at da hun prøvde å ringe Delta for å reservere billetter, var de helt ute av stand til å endre kjønnsalternativet til «X».

Personen hun kom i kontakt med fortalte at det ikke hadde noe å si hva det sto på billetten, men at hun kunne bruke det kjønnet som står på fødselsattesten.

Etter å ha forklart at det står «X» på fødselsattesten, ble hun forklart at bookingsystemet kun tilbyr kundene sine muligheten til å velge «mann» eller «kvinne» når man bestiller flyreise.

- Jeg forteller dette i et håp om at Delta, og andre flyselskaper oppdaterer systemene sine, sier Dawn til NBC News.

Fått kritikk tidligere

Delta har tidligere fått kritikk for hvordan de har behandlet LGBTQ-kunder de siste årene.

I 2019 nektet flyselskapet å la et døvt, skeivt par å gå ombord på flyet etter at de ba om å sitte sammen. De valgte derfor et annet flyselskap. Dette melder magasinet LGBTQ Nation som lager innhold relatert til LGBTQ-samfunnet.

Vil endres i 2022

En talsperson for Delta forteller til den amerikanske avisa Insider at de vil tilby et ikke-binært kjønnsalternativ i bookingsystemet litt senere i år.

- Delta Air Lines er en stolt støttespiller for LGBTQ+-samfunnet, og vi forstår at det å bli sett og anerkjent er en del av å ha en rettferdig reiseopplevelse. Vi vil kunne tilby et ikke-binært kjønnsalternativ i bookingsystemene våre i 2022.

Delta opplyser om at det er en komplisert prosess, men at de nå jobber med saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer