Holmenkollveien 129 A viser seg vanskelig å selge. Foto: Håkon Sæbø
Holmenkollveien 129 A viser seg vanskelig å selge. Foto: Håkon SæbøVis mer

Sliter med å selge boligen - tre år uten kjøper

Villaen i Holmenkollveien 129 A feirer treårsjubileum på Finn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Side opp og side ned er skrevet om den bratte boligprisveksten i Oslo. I løpet av 2016 steg prisene i hovedstaden med 23,3 prosent. De siste fem årene har snittprisen økt med 58,4 prosent, alt ifølge Eiendom Norge.

Spriket mellom leiligheter og villaer har imidlertid minket betraktelig, skriver Finansavisen fredag. For mens sentrale leiligheter kan selges til sekssifrede kvadratmeterpriser, går det ofte svært sakte å avhende store villaeiendommer.

Priskutt ble reversert

I Holmenkollveien 129 A har en funkisvilla fra 1938 vært til salgs siden januar 2014. Prisantydningen ble først satt til 38 millioner kroner, og da skulle det også medfølge to utskilte tomter på 1,1 og 1,3 mål.

Finansavisen kan fortelle at salgsforsøket var nytteløst, og sommeren 2015 ble prisen for den 372 kvadratmeter store villaen alene satt ned til 17,9 millioner kroner. De to tomtene ble priset til fem millioner stykket, ifølge megler Jørn M. Bakken i Krogsveen på Majorstuen.

I mellomtiden har salget forvandlet seg til et tvangssalg. Det er Advokatfirmaet SGB Storløkken som har overtatt jobben med å finne kjøpere, og den er ikke lett. Nå er de to tomtene igjen pakket sammen med villaen – alt med en prisantydning på 29 millioner.

Kladdeføre i Kollen

- Det er mange som kan tenke seg å bo i området, men da gjelder det de gode eiendommene. Det går på solforhold, utsikt, innsyn og standard. I denne delen av Holmenkollveien er det fortettet så mye at man vil tro det kan virke inn på interessen for eiendommen, sier Bakken til Finansavisen.

Ingen i Advokatfirmaet SGB Storløkken har besvart Finansavisens gjentatte henvendelser om Holmenkollveien 129 A.

Andre økonominyheter:
2017: Så mye kan boligprisene stige i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner