Sliter med ekteskapet

- Ekteskapet vårt blir satt på en veldig hard prøve under så ekstreme forhold. Det går opp og ned, og humørsvingningene kan være store hos oss begge, sier trippeldrapsdømte Per Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Romerikes Blad som har gjennomført intervjuet med odelsgutten, juristen og trippeldrapsdømte Per Orderud.

- Hver eneste dag er en kamp, både for friheten og for å overleve, sier Per inne på besøksrommet i Skien kretsfengsel.

Ikke fysisk kontakt

- Jeg har eget bad, fjernsyn og radio på cella. Mange mener norske fanger har det for godt. De vet ikke hva de snakker om. Jeg kunne hatt gull og diamanter på toalettskåla, uten at det hadde betydd noe. Jeg er fratatt friheten.

Ekteparet Orderud soner sammen i Skien kretsfengsel. Veronica (30) og Per (48) ser hverandre nesten hver dag. Men fysisk kontakt er forbudt. De får ikke gitt hverandre en klem eller holdt hverandre i handa.

- Ekteskapet vårt blir satt på en veldig hard prøve under så ekstreme forhold. Det går opp og ned, og humørsvingningene kan være store hos oss begge. Jeg er likevel glad for at jeg kan være i nærheten av Veronica.

Ingen feiring

De soner sammen med blant andre Jan Helge Andersen og Gamal Hosein. Sistnevnte er blitt en god venn av Veronica. Også Per har hatt mye kontakt med ham.

- Jeg vil ikke beskrive Gamal som en venn. Men vi snakker om løst og fast.

Ankesaken behandles av Høyesterett, og blir avgjort i løpet av denne måneden.

- Hva er det første du skal gjøre hvis du slipper ut?

- Ingenting. Det finnes ikke noe å feire i denne saken.

<P>PRØVER: </B>Per Orderud forteller at det er vanskelig å pleie kjærligheten når man sitter i fengsel. - Jeg er likevel glad for at jeg kan være i nærheten av Veronica, sier han.