Sliter med identifiseringen

Politiet i Alta vet ennå ikke hvem som ble funnet drept i et bolighus i Bossekop i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tekniske etterforskere fra Kripos holder fremdeles på med å undersøke åstedet. Vi kan fremdeles ikke med sikkerhet si hvem den døde er, sier politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

En 56 år gammel mann bor alene i huset, men politiet kan ennå ikke si om det er han som er funnet død. Meedby opplyser at de regner med å ha flere opplysninger senere i kveld. Da regner han med at de tekniske etterforskerne er ferdig med å undersøke åstedet.

Full drapsetterforskning

Den døde personen ble funnet i huset i Alta klokka 21.15 fredag kveld, og funn på stedet gjorde at Vestfinnmark politidistrikt satte i gang full drapsetterforskning.

- Funn på åstedet gjør at vi er rimelig sikre på at det dreier seg om et drap. Personen som er funnet kan ikke ha påført seg dette selv, opplyser politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Personen ble funnet i huset etter at familien til mannen som bor der hadde varslet politiet. Politiet tok seg i samråd med familien inn i huset.

Vitneavhør

Politiet avhørte fredag kveld flere vitner i et spesielt miljø, men ønsker ikke si noe om det i vitneavhørene er kommet frem noen viktige opplysninger i saken. I formiddag startet politimannskap rundspørring i nabolaget til huset der den drepte ble funnet.

Bilen til 56-åringen som eier huset har vært borte en ukes tid, og politiet har gått ute med etterlysning av den. Det er en rød Hyundai Accent, 1998-modell med registreringsnummer ZT 35703. Dersom bilen observeres, ber Vestfinnmark politidistrikt om å bli kontaktet.

(NTB-Gøril Huse)