Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slitne etiopiere fortsetter aksjonen

Men småbarnsmødrene i gruppen har begynt å spise igjen.

AKSJONERER: Seblewengal Almayhu Teffer gravid i 7 måned måtte natt til torsdag på legevakta etter at hun fikk magesmerter.Hun er tilbake i Oslo Domkirke sammen med de andre kirkeasylantene 

Foto: Morten Holm / Scanpix
AKSJONERER: Seblewengal Almayhu Teffer gravid i 7 måned måtte natt til torsdag på legevakta etter at hun fikk magesmerter.Hun er tilbake i Oslo Domkirke sammen med de andre kirkeasylantene Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fjerde dag på rad fortsatte aksjonen torsdag. Etiopierne sier de vil fortsette så lenge som nødvendig. Situasjonen er uforandret.

Alle de voksne holder fast ved sultestreiken, bortsett fra to-tre kvinner som har små barn. Disse begynte å spise igjen torsdag. En gravid kvinne, som natt til torsdag måtte en tur på legevakten, sultestreiker heller ikke.

Ny helsesjekk Bydelsoverlege Ingunn Haakerud i St Hanshaugen bydel var igjen innom kirken for å vurdere hvordan helsetilstanden er for de sultestreikende.

Tilstanden var noe dårligere enn tidligere i uken. Etiopierne er preget av forholdene, noen er dehydrerte og slappe, men ellers har de det tilfredsstillende, konkluderte hun.

Ansatte og frivillige i kirken prøver å gjøre forholdene mer bekvemme for etiopierne. De har kjøpt inn pledd, puter og madrasser samt vaskeservietter og annet som aksjonistene kan bruke i sanitære forhold. De har også kjøpt inn frukt, men den har foreløpig stått uspist.

- Kirkerommet er definitiv ikke noe godt sted å være lengre tid, sier kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad i Oslo bispedømme til NTB.

Møte med domprosten Lederne for gruppen hadde torsdag ettermiddag et møte med domprost Olav Dag Hauge og andre ansatte i kirken. Møtet dreide seg i stor grad om praktiske forhold i kirkerommet.

- Vi har representanter for kirken inne i kirkerommet fra tidlig til sent. De hjelper til med logistikk og prøver å opprettholde en viss form for daglige rutiner, sier Svarstad.

Domkirken er under oppussing, og etiopierne har ikke tilgang på varmt vann. Torsdag ble et båret inn flere liter med varmt badevann til de tre barna som er inne i kirken, skriver VG Nett.

Domprost Hauge gjentar via sin kommunikasjonsrådgiver anmodningen til norske myndigheter om at saken må få en verdig løsning.

Flere organisasjoner holdt appeller utenfor kirken torsdag kveld for å gi støtte til etiopierne. Paraplyorganisasjonen papirløse.no sto for markeringen ved domkirken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling