Slitne nordmenn hjem fra Eritrea

Lykkelige, men slitne kom 12 nordmenn i dag hjem til Norge etter å ha blitt evakuert fra det krigsrammede Eritrea i natt. De 12 kom hjem via London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplevelsene de siste dramatiske dagene og den lange reisen hjem gjorde at ingen av dem som ankom Fornebu ønsket å snakke med pressen. Gjensyn med familie og venner var viktigere. Tårer falt og smil satt løst da de hjemvendte satte føttene på norsk jord og ble ønsket velkommen hjem av påtroppende ambassadør til Etiopia og Eritrea, Oskar Oskarsson.

Evakueringen fra Eritrea var dramatisk. Nordmennene kom med på det siste flyet som lettet fra flyplassen i hovedstaden Asmara i natt. Bare en halv time før flyet tok av, fikk nordmennene beskjed om at det ikke var plass til dem.

Nordmennene måtte forlate Hercules-flyet fra US Marines. Da var det seks timer igjen av våpenhvilen som var inngått for å gi utlendinger en sjanse til å evakuere.

Etter det som beskrives som intense forhandlinger med amerikanerne, fikk de 22 nordmennene likevel plass på flyet som dro til Amman i Jordan. Derfra har nordmennene valgt ulike reiseruter hjem til Norge.

(NTB)