Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slitsomt arbeidsliv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En ny undersøkelse om helse, miljø og sikkerhet i arbeidslivet viser at svært mange sliter seg ut på jobben. En tredjedel av arbeidsstyrken trives ikke med arbeidet sitt, over 200000 har helseplager på grunn av arbeidet, og en halv million kvinnelige arbeidstakere oppgir at de alltid eller ofte er utslitte når de kommer hjem.
  • Snur vi tallene på hodet, forteller undersøkelsen at det store flertallet - to tredjedeler - har det bra på jobben. Men undersøkelsen er likevel alarmerende. Allerede er altfor mange i yrkesaktiv alder uførepensjonert. Dersom hver tredje arbeidstaker føler at hun blir utslitt av arbeidet, kan tallet fort stige. Det er ingen tjent med.
  • Det er flere forhold som bidrar til helseplager, stress og utmattelse. Ensidig og belastende arbeid er en viktig forklaring. En annen er følelsen av å komme i tidsklemma mellom arbeidslivets og privatlivets krav. Manglende kontroll over egen arbeidssituasjon er en tredje.
  • Ikke uventet oppfatter LO-leder Gerd-Liv Valla undersøkelsen som en god samling argumenter for kortere arbeidstid. LO har programfestet som langsiktig mål å innføre sekstimersdag. I inneværende periode er målet å få den ukentlige arbeidstida ned i 35 timer, altså en halv times reduksjon hver dag. Dette advarer næringslivets organisasjoner mot i ei tid med press i arbeidsmarkedet. Det vil bare skape ytterligere mangel på arbeidskraft og svekke mulighetene til verdiskaping, mener NHO.
  • Nå er ikke arbeidsgivernes argumentasjon avhengig av konjunkturene. De har alltid kjempet mot arbeidstidsreduksjoner, også åttetimersdagen. De er, og har alltid vært, mer opptatt av bedriftens overskudd enn de ansattes ve og vel.
  • Men utviklingen viser at stadige omstillinger og økende effektivitetskrav fører til at flere støtes ut av arbeidslivet. Og da er man like langt, sett med næringslivets øyne. Derfor bør diskusjonen om kortere og mer fleksibel arbeidstid, tidskontoordninger, ferie og fritid være relevant også fra arbeidsgivernes synspunkt. De bør dessuten sørge for at arbeidet organiseres på en måte som er tilpasset mennesker med et liv utenfor arbeidsplassen. Det blir ikke mye verdiskaping av utslitte ansatte.
Hele Norges coronakart