- Slitsomt at det alltid er hijaben de ser

Årets navn-nominerte Faten Mahdi Al-Hussaini begynner å bli lei av at uansett hva hun gjør, er det hva hun har på hodet folk er opptatt av.

NOMINERT: Faten Mahdi Al-Hussaini (23) er en av kandidatene til årets navn i Dagbladet. Juryen mener hun har støtt rakrygget i stormen hun har vært gjennom og forsvart meningene sine. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NOMINERT: Faten Mahdi Al-Hussaini (23) er en av kandidatene til årets navn i Dagbladet. Juryen mener hun har støtt rakrygget i stormen hun har vært gjennom og forsvart meningene sine. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ydmyk for nominasjonen, og takknemlig for at folk ser verdien i det jeg gjør, sier Faten Mahdi Al-Hussaini.

23-åringen er en av de nominerte til årets navn i Dagbladet. Hun ble kjent i offentligheten da hun 19 år gammel tok initiativet til en demonstrasjon mot islamsk ekstremisme.

Da hun i høst skulle være programleder for «Faten tar valget», et program om norske politiske partier med ungdom som målgruppe, befant hun seg plutselig midt i en storm.

Før det første programmet var sendt, var det kommet inn nesten 6000 klager. Faten var i Jerusalem da det eksploderte.

- Telefonen min bare ringte og ringte, det var medier fra Tyskland, Frankrike, Libanon, Sverige og Danmark. Jeg ble helt satt ut. Jeg forventet noen kommentarer, men ikke det antallet klager, sier Faten til Dagbladet.

Blant klagene var det også innslag av trusler og hets.

Følte seg ikke norsk

- Ingen av de som klagde hadde sett programmet en gang. Hva er greia? På et sekund følte jeg meg ikke norsk lenger. Uansett hva jeg gjør, er det kortet alltid med. Det er slitsomt at det alltid er hijaben de ser. Min hijab er en del av min identitet, men jeg er mye mer, sier Faten, som forteller at hennes første innskytelse var å si «fuck you» til alle klagerne, men at hun fikk roet seg ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer