Recoveryakademiet

- Slo alarm, ble ikke hørt

- Vi sa fra om at han absolutt ikke burde være på det stedet, sier tidligere Recoveryakademiet-ansatte Gunnar Mo om flyttingen av David (53) til Stensbyhagen - hvor han døde etter få måneder.

- ADVARTE: - Han burde vært i en omsorgsbolig eller et sted hvor han fikk tettere oppfølging, sier Davids tidligere primærkontakt Gunnar Mo. Her er han utenfor Recoveryakademiets nå nedlagte bo- og omsorgssenter Skjeppsjøen på Toten. Foto: Bjørn Langsem
- ADVARTE: - Han burde vært i en omsorgsbolig eller et sted hvor han fikk tettere oppfølging, sier Davids tidligere primærkontakt Gunnar Mo. Her er han utenfor Recoveryakademiets nå nedlagte bo- og omsorgssenter Skjeppsjøen på Toten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skjeppsjøen (Dagbladet)

Rundt oss klinger det i sauebjeller, da sykepleier Gunnar Mo viser vei ned mot sitt tidligere arbeidssted, en sliten bygning i et frodig landskap ved Skjeppsjøen på Toten.

Et drøyt år etter at det privateide Recoverakademiet (RA) la ned bo- og omsorgssenteret Skjeppsjøen, tærer naturkreftene på den toetasjes, rødbrune bygningen.

Inntil jula 2020 var dette hjem for seks personer med psykiske problemer og et stort behov for hjelp.

- Advarte

En av dem var David Sørensen, en demenssyk og gjennom mange år rusavhengig 53-årig mann.

Slik Dagbladet har omtalt i flere artikler, ble han kvalt av mat fire måneder etter at han flyttet fra Skjeppsjøen til Stensbyhagen på Minnesund, et annet omsorgssenter i Recoveryakademiet.

- Vi sa fra om at han absolutt ikke burde være på det stedet. Han burde vært i en omsorgsbolig eller et sted hvor han fikk tettere oppfølging, sier Gunnar Mo til Dagbladet.

«Dette er en svært trist sak for samtlige involverte, og da spesielt for den etterlatte familien. Det har vi respekt for. RA kan imidlertid ikke av hensyn til taushetsplikten delta i en offentlig samtale om våre beboere», svarer RAs sjef og storeier Ole Andreas Underland til dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer