Gisselsituasjon:

Slo alarm etter dette

«Ring politiet … Ikke gjør det åpenbart», sto det i bestillingen som tikket inn hos en amerikansk matleveringstjeneste.

NØDSKRIK: Da den 24 år gamle kvinnen bestilte mat, la hun inn et rop om hjelp i tekstfeltet. Foto: The Chipper Truck Café
NØDSKRIK: Da den 24 år gamle kvinnen bestilte mat, la hun inn et rop om hjelp i tekstfeltet. Foto: The Chipper Truck Café Vis mer
Publisert

Forrige helg ble det en arbeidsdag utenom det vanlige for de ansatte ved en liten kafé i utkanten av New York.

En 24 år gammel kvinne hadde dratt på date hos en mann hun møtte gjennom en datingtjeneste.

Daten utviklet seg til å bli litt av et mareritt. Kvinnen ble holdt som gissel, ifølge den amerikanske TV-kanalen CBS.

Mannen skal angivelig ha tatt kvinnens telefon, men hun fikk den tilbake igjen da hun ba om å få bestille mat. Det skriver den amerikanske TV-kanalen CNN, som henviser til politianmeldelsen.

Snarrådig grep

For å komme seg ut av situasjonen tok kvinnen et snarrådig grep:

I 05.20-tida søndag morgen sendte hun en matbestilling til The Chipper Truck Café via tjenesten GrubHub, som ikke er så ulik Foodora.

Bestillingen lød på en irsk frokostsandwich og en vanlig burger. Meldingen som fulgte med bestillingen, var derimot urovekkende:

«Ring politiet … Ikke gjør det åpenbart», sto det.

Det fikk de ansatte til å slå alarm.

- Vi får normalt meldinger der kunden spør om vi kan legge igjen maten i oppkjørselen deres, om de kan bestille ekstra sirup eller enda en brus. Vi får aldri meldinger som denne, forteller kaféeier Alice Bermejo til CBS.

POLITIBESTILLING: Da bestillingen fra 24-åringen tikket inn hos The Chipper Truck Café, tok de umiddelbart grep og ringte politiet. Foto: Google Street View
POLITIBESTILLING: Da bestillingen fra 24-åringen tikket inn hos The Chipper Truck Café, tok de umiddelbart grep og ringte politiet. Foto: Google Street View Vis mer

Reddet av politiet

Bermejo forteller til den amerikanske kanalen at de ansatte var i tvil om meldingen faktisk var reell, men at de ikke ville ta noen sjanser.

En av de ansatte som var på jobb denne dagen, forteller til Washington Post at det bare tok noen få minutter før de varslet politiet.

Det skal ha tatt rundt en time for politiet å komme til åstedet, som ligger på en adresse i New York-bydelen Bronx, ifølge CNN.

Da mannen åpnet døra for å ta imot maten, var det ikke matbudet som møtte ham - men i stedet to politimenn fra New York-politiet.

SIKTET: En 32 år gammel mann er siktet etter hendelsen. Foto: New York-politiet
SIKTET: En 32 år gammel mann er siktet etter hendelsen. Foto: New York-politiet Vis mer

Kvinnen skal ha forklart til politiet at hun hadde blitt voldtatt, truet med kniv og holdt igjen mot sin vilje, ifølge den lokale TV-kanalen News 12 Westchester.

Da politiet kom på døra, ble den 32 år gamle mannen pågrepet og siktet for en rekke forhold, deriblant voldtekt, å ta kvelertak, og frihetsberøvelse.

Varetektsfengslet

Offeret ble sendt til det lokale sykehuset.

Ifølge anmeldelsen skal mannen ha holdt kvinnen fanget forrige helg. Det skriver CNN, som har forsøkt å kontakte 32-åringens advokat for en kommentar til siktelsen, uten å lykkes.

Ifølge kanalen ble fengslingsmøtet gjennomført på søndag, der dommeren satte en kausjon på 25 000 dollar. Det tilsvarer omtrent 250 000 norske kroner.

Den siktede mannen hadde en ny rettshøring fredag 24. juni, der det skulle gjøres en ny vurdering av vilkårene for varetektsfengsling.

RØMMER: Denne dramatiske overvåkningsvideoen viser gisseldramaet som utspant seg på et ungdomshjem i Stockholm i januar. Video: Expressen Vis mer

- Stolt

Mens politiaksjonen foregikk, ventet de ansatte ved kaféen i spenning - uten å vite om bønnen om hjelp var ekte eller ikke.

Dagen etter kunne politiet bekrefte overfor kaféen at det faktisk var en kvinne i nød som hadde tatt kontakt, og at hun nå var trygg.

- Jeg er ekstremt stolt av dem.

Det sier kaféeier Bermejo på spørsmål fra CBS om hva hun følte etter at hun fant ut at de ansatte hadde gjort det riktige valget.

I etterkant av den dramatiske hendelsen har GrubHub tatt kontakt med kafeen for å tilby dem 5000 dollar som en takk for innsatsen. Det tilsvarer om lag 50 000 norske kroner.

- At de ringte for å takke oss på den måten, betydde svært mye for oss, sier Bermejo til CNN og tilføyer:

- Vi er bare takknemlige for at kvinnen har det bra. Det er det viktigste av alt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer