Slo alarm om «hemmelig sonisk våpen». Nå tror forskere de har funnet svaret

Peker mot dyreriket.

UBEHAGELIG LYD: Den amerikanske marinen undersøker nå lydopptaket som høres inne på den amerikanske ambassaden i USA. Video: APVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden snakket «hele» verden om mystiske angrep rettet mot ansatte ved USAs ambassaden på Cuba. I september 2017 ble FBI koblet inn i saken, etter at 24 ansatte ved ambassaden hadde fått helseproblemer som ble koblet til soniske angrep - altså lyder som ikke oppfattes av det menneskelige øre.

De mystiske angrepene ble først innrapportert til amerikanske myndigheter så tidlig som i desember 2016.

Ifølge The Guardian meldte også Canada at ti av deres diplomater er blitt rammet av liknende angrep.

Symptomene omfattet blant annet mild traumatisk hjerneskade, permanent hørselstap, balanseproblemer og hodepine, ifølge en uttalelse fra diplomat-fagforeningen American Foreign Service Association (AFSA).

Utvisning

Amerikanske medier meldte først om angrepene i august 2017, da det amerikanske utenriksdepartementet opplyste å ha utvist to kubanske diplomater i mai.

Ifølge Washington Post opplyste Trump-administrasjonen at utvisningene var en protest mot at Cuba ikke hadde vært i stand til å beskytte USAs diplomater i landet.

I desember 2017 sa USAs daværende utenriksminister, Rex Tillerson, at han var «sikker på at angrepene var målrettet». På et tidspunkt vurderte USA å stenge ambassaden på Cuba etter de mystiske helseproblemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer