SLO ALARM: Ansatte ved Vestlundveien ungdomssenter i Bergen slo i april 2016 alarm om grove lovbrudd og et fryktregime anført av en «totalitær» ledelse. Foto: Jørn H. Moen
SLO ALARM: Ansatte ved Vestlundveien ungdomssenter i Bergen slo i april 2016 alarm om grove lovbrudd og et fryktregime anført av en «totalitær» ledelse. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Slo alarm om lovbrudd og «totalitær lederstil»

Til tross for at ansatte ved Vestlundveien ungdomssenter varslet om grove lovbrudd, førte det ikke til gransking.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I april 2016 mottok Arbeidstilsynet i region vest et omfattende anonymt varsel om forholdene ved Vestlundveien ungdomssenter.

Dagbladet har fått tilgang til dette varselet. En rekke ansatte ved den statlige barnevernsinstitusjonen skal ha stått bak.

De slo alarm om alvorlige forhold som at

ansatte uten gyldig kontrakt ikke har mottatt lønn på opptil ti måneder.ledelsen har sjonglert med timelister for å unngå overtidsbetaling.avdelingsleder har totalitær lederstil og delegerer ikke ansvar og avgjørelser.lederen snakker nedlatende om personal som ikke er til stede, og personal tør ikke ta egne avgjørelser.avdelingsleder har «truet» personal med at de ikke passer i jobben og kan finne seg en annen jobb, dersom de ikke er enig i hvordan institusjonen drives.ekstravakter og vikarer tør ikke si fra i frykt for ikke å bli tilkalt på vakter senere.vikarer har begynt uten opplæring, har ikke fått tilstrekkelig opplæring og kjenner ikke behandlingsmodellen institusjonen arbeider etter.ekstravakter og vikarer har arbeidet langt over 100 prosent stilling uten å få kompensasjon i overtid. Arbeidstimer ut over 100 prosent stilling er blitt flyttet til neste måned.

Ikke tilsyn

Regiondirektør Borghild Lekve i Arbeidstilsynet vedgår at det ikke ble gjennomført et eget tilsyn som følge av det anonyme varselet fra ansatte.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn