Lønnsfesten i Oslo-skolen

Slo alarm på SMS: - Oppsiktsvekkende

I en SMS sommeren 2019 slo Inga Marte Thorkildsen (SV) alarm om oppsigelsene som skulle komme året etter. Nå kreves det svar på hva skoledirektør Marte Gerhardsen gjorde med saken.

UKLOKT: Inga Marte Thorkildsen mener det var uklokt å gi skoledirektørene lønnsøkning. Video: Nina Hansen/Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag er det høring om Oslo-skolen. Høringen ble til etter en rekke avsløringer i Dagbladet de siste månedene.

Bråket i Utdanningsetaten i Oslo tiltok for alvor i styrke da Dagbladet avslørte lønnsfesten på direktørnivå. Tidligere på høsten hadde hele læringsmiljøteamet i etaten sagt opp i protest.

Dagbladet kan nå legge fram SMS-er som viser at skolebyård Inga Marte Thorkildsen (SV) slo alarm over ett år før oppsigelsene ble forsidemat i norske aviser.

I en SMS til utdanningsdirektør Marte Gerhardsen 21. juni 2019 ber SV-byråden om en prat snarest.

Tema for praten: unngå oppsigelser i læringsmiljøteamet.

«Ps jeg vil fryktelig gjerne ha et møte med deg og Inger Bergkastet, hvis du synes det er ok. Jeg vet at hun gjerne vil. Vet ikke om hun har ferie til uka/uka etter, men tror det haster å få tatt grep hvis ikke skal miste flere fra Læringsmiljøteamet», skrev Thorkildsen 21. juni 2019.

Også tidligere har SMS-er mellom Thorkildsen og Gerhardsen skapt oppsikt, blant annet da de to fryktet stor lærerstreik etter Dagbladets avsløringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer