Slo av «brorens» respirator. Så dukket han opp på grillfest

To familier går til sak etter at politiet identifiserte feil mann på sykehuset. - For meg betyr dette at svarte menneskers liv ikke betyr noe, sier søster.

FEIL MANN: Alfonso Bennetts søsken gikk med på å slå av respiratoren til en mann feilaktig identifisert som deres bror. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Scanpix
FEIL MANN: Alfonso Bennetts søsken gikk med på å slå av respiratoren til en mann feilaktig identifisert som deres bror. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april ble en mann funnet naken under en bil med omfattende skader i ansiktet, og fraktet til Mercy Hospital i Chicago.

Mannen hadde ikke identifikasjon på seg, og da han ankom sykehuset, ble han skrevet inn under ukjent identitet. Politiet identifiserte ham seinere gjennom et «mugshot» som Alfonso Bennett, og kontaktet familien etter noen uker.

20. mai ble Bennetts søster, Rosie Brooks, fortalt av legene at brorens liv ikke sto til å redde. I samråd med legene besluttet familien derfor å slå av respiratoren som holdt ham i live, skriver NBC Chicago.

Kun dager før de skulle begrave ham, tok saken en dramatisk vending for familien, da Bennett plutselig dukket opp på en grillfest. Han hadde bare vært utenbys.

- Kjente ham ikke igjen

Først på likhuset ble den avdøde identifisert som Elisha Brittman (69), og omsider ble rett familie kontaktet. Nå saksøker begge familiene sykehuset og byen for situasjonen de har satt dem i, melder CBS Chicago.

Bennetts søsken skal ha ytret usikkerhet om hvorvidt mannen var deres bror, men personalet skal ha insistert på at det var rett mann. Ifølge søksmålet ble familien fortalt at de var i fornektelse, men at de var nødt til å akseptere at det var broren deres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer