Slo den gamle shoppingrekorden

Og lørdag mellom 14 og 16 lukter det svidde kort igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag trakk hele Norge kortet. I gjennomsnitt gjennomførte hver eneste nordmann en transaksjon hver.

Fredagen er utvilsomt den travleste handledagen før jul. BBS har regnet ut at det for første gang ble gjort over 4,5 millioner kjøp med kort denne dagen. I fjor var fredag 22. januar den mest hektiske handledagen med i alt 4,4 millioner kortkjøp.

Neste handletopp er beregnet å komme i morgen lørdag 22. desember mellom klokka 14 til 16. I alt er det beregnet at verdien av årets julehandel vil overstige 13 milliarder kroner av en desemberhandel på vel 45 milliarder kroner.

- Ta det med ro
Bankenes Betalingssentral (BBS) er de som følger julehandlen tett.  I humoristiske vendinger rådet BBS fredag formiddag folk til å ta det med ro i innspurten av julehandelen.

Det ble sendt ut julehandelvarsel for handlegater, kjøpesentre, julemarkeder og andre butikknære strøk.

Mens de siste dagene og ukene har vært preget av innkjøp som for det meste skal legges under juletreet, vil handelen lørdag og søndag i stor grad dreie seg om mat. For de fleste er det mye næringsmidler som skal i hus - ikke bare til julaften, men også til helligdagene etter 24. desember.

Mot rekordsøndag

Og BBS forutser den mest handlehektiske søndag noensinne.

 OVER SKINNER JULELYSENE:  Og under blinker kredittkortene. Fredag registrerte Bankens Betalingssentral ny shoppingrekord. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
OVER SKINNER JULELYSENE: Og under blinker kredittkortene. Fredag registrerte Bankens Betalingssentral ny shoppingrekord. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer

- Det er stor sannsynlighet for at vi vil passere to millioner korttransaksjoner søndag 23. desember, noe vi tidligere aldri har opplevd på en søndag, sier kommunikasjonsdirektør Stein-Arne Tjore.

115.000 kortterminaler over hele landet er knyttet til betalingssystemet til BBS, og ni av ti kjøp til jul skjer med bankkort. (NTB - Geir Lillesund)