Slo flypassasjer i hodet med øks

Den forstyrrede passasjeren prøvde å sparke seg vei inn i cockpiten på United Airlines-flyet, men en annenpilot med øks ordnet opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen oppførte seg som om han var mentalt forstyrret men skal ikke ha vært bevæpnet, ifølge flyselskapet, amerikanske United Airlines.

Flyets annenpilot tok imidlertid ingen sjanser med mannen, og slo den forstyrrede passasjeren i hodet med ei øks, melder CNN. Medpassasjerer kastet seg også over mannen.

Passasjer Jan Boyer bråvåknet av tumultene da mannen pøvde å komme seg inn i cockpiten, og gikk for å se hva som foregikk.

- Jeg så en mann som sparket på cockpitdøra i kung fu-stil. Jeg spurte hva han gjorde og han svarte at han ville snakke med kapteinen.

Døra er delt i to seksjoner, og den nedre seksjonen åpnet seg. Mannen prøvde å krype inn og fikk overkroppen inn i cockpiten, forteller Boyer ifølge CNN.

Blodig

På innsida av cockpit-døra sto annenpiloten ventende og slo til den krakilske mannen i hodet med flatsida av ei øks, forteller Boyer, som sammen med medpassasjerer kastet seg over mannen.

- Det var blod overalt, sier Boyer. Han forteller videre at mannen deretter ble dratt ut av cockpiten og fastbundet.

Ifølge talskvinne Laura Brown i de amerikanske flymyndighetene, FAA, landet flyet som planlagt i Buenos Aires.

Mannen skal være identifisert som Pablo Moreira, en 28 år gammel bankmann fra Uruguay.

28-åringen ble tatt i forvaring av politi og FBI etter landing, og skal bringes tilbake til Miami i løpet av dagen, hvor han vil bli fengslet og tiltalt for episoden.

United Airlines-flyet, en Boeing 777, hadde 142 passasjerer om bord og 15 besetningsmedlemmer.

<B>FLIGHT 855: </B>Det var om bord på dette United Airlines-flyet, flight 855, at den handlekrafige annenpiloten ordnet opp med den forstyrrede 28-åringen.<br>Foto: REUTERS/SCANPIX