Slo i hjel kontrollør etter trafikkbulk

Kollektivtransporten i Brussel stanser helt opp i tre dager.

 SYMPATI:  Den drepte trafikkontrolløren i Brüssel interkommunale transportselskap (MIVB/STIB) blir minnet etter det fatale angrepet påskeaften. Nå stanser all kollektivtransport i EU-hovedstaden i tre dager. FOTO: NICOLAS MAETERLINCK, AFP/NTB SCANPIX.
SYMPATI: Den drepte trafikkontrolløren i Brüssel interkommunale transportselskap (MIVB/STIB) blir minnet etter det fatale angrepet påskeaften. Nå stanser all kollektivtransport i EU-hovedstaden i tre dager. FOTO: NICOLAS MAETERLINCK, AFP/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollektivtransporten  i Brüssel stanser helt opp etter at en kontrollør ble banket opp og drept av en bilfører og to venner av bilisten etter en trafikkulykke lørdag.

Kontrolløren ble tilkalt i forbindelse med en mindre trafikkulykke.

Kontrolløren hadde rykket ut som følge av en trafikkulykke mellom en buss og en personbil. På ulykkesstedet ble 56-åringen angrepet av bilførerer og venner, opplyser en talskvinne for selskapet som driver kollektivtransporten i den belgiske hovedstaden.

Stopp i tre dager Drapet førte til at all kollektivtransport blir stanset i tre dager. Tirsdag skal de ansattes fagforbund ha samtaler med innenriksminister Joëlle Milquet, og etter dette vil muligens busser og trikker begynne å gå igjen.

Det vil bli stilt krav om klare og strenge sikkerhetstiltak før det er aktuelt å begynne å arbeide igjen, sier Robert Timmermans i fagforbundet CSC-Transcom.

Statistikk viser at 773 passasjerer og 193 ansatte ble utsatt for angrep på kollektivtransportmidler i Brussel i 2010.

(NTB-AFP).