Slo i hjel rivalen i sjalusi

DRAMMEN (Dagbladet) 30-åringens verste mareritt ble virkelighet da han fant rivalen i seng med samboeren. Rasende hamret han løs på konkurrenten med et aluminiumsballtre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rivalen, en 25-åring fra Røyken, døde av stump vold på Ullevål sykehus seks dager etter balltreangrepet.

30-åringen møtte i går i Drammen byrett, tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge under skjerpende omstendigheter. Den tiltalte erkjente å ha slått mannen med balltreet om morgenen 30. november i fjor.

Sov sammen

Samboeren gjennom åtte år skulle bruke natta til å finne ut om hun ville fortsette forholdet, eller satse på rivalen.

Da 30-åringen kom hjem ved nitida om morgenen lå samboeren og sov i hans seng med sin nye elsker.

- Mitt verste mareritt gikk i oppfyllelse. Da jeg gikk for å gi samboeren min tid til å tenke, ba jeg henne om ikke å ta kontakt med Cato. Hun lovet meg at hun ikke skulle være med ham, fortalte 30-åringen i retten i går.

Han la merke til rivalens bil i oppkjørselen da han vendte hjem denne morgenen.

- Jeg gikk bort til peisen, tok balltreet, gikk bort til senga og kakket ham en gang i pannen. Jeg vekket ham. Så spurte jeg om han var våken. «Ja,» sa han.

Den tiltalte 30-åringen viser ingen følelser når han beskriver volden han påførte sin konkurrent i detalj. Han er klar i stemmen.

Kraniet knust

- Så slo jeg fire- fem slag i en serie mot kroppen. Han lå jo fremdeles under dyna, da. Jeg tror han forsøkte å dekke seg. Jeg må ha truffet ham i hodet, men jeg så ikke hvor jeg traff ham, forklarte den tiltalte.

- Slo du hardt? spurte aktor, statsadvokat Per Egil Volledal.

- Ja, Svarte den tiltalte. Kommunikasjonen mellom de to var tydelig anstrengt.

Obduksjonsrapporten fastslår at 25-åringen døde av kraniebrudd og hjerneblødning. Et stort område av kraniet var knust og trykket inn i hjernen.

Etter slagserien skvatt han opp, falt over et stereoanlegg, og ifølge samboerens forklaring ble han tildelt flere slag.

- Det er første gang jeg får øyekontakt med ham når han løper rundt for å unngå meg. Da ser jeg at han er livredd. Da føler jeg at jeg har oppnådd det jeg ville, og jeg blir rolig, sa den tiltalte.

- Hva var det du ville? spurte aktor.

- Jeg skulle gi ham juling, jeg. Rett og slett.

Offeret styrtet deretter feil vei ut på et rom, styrtet tilbake og ut ytterdøra. Han løp deretter ut av stien rundt huset, og falt ned en bratt skråning.

Krabbet til nabo

Offeret må ha krabbet noen hundre meter til en nabo. Naboen fortalte i retten om sjokket da han fant den forkomne mannen på trappa, naken og tildekket av blod. Ambulanse ble tilkalt. 30-åringen ble pågrepet i hjemmet få minutter seinere, uten dramatikk.

Kvinnen som var stridens kjerne møtte ikke i retten i går. Saken fortsetter i dag.

MARERITT: 30-åringen slo rivalen i hodet med et balltre.