- Slo i hjel venn

En 41 år gammel mann av egyptisk opprinnelse er tiltalt for forsettlig drap, drapsforsøk og voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Inger Wiig signaliserer overfor Dagbladet at det kan bli lagt ned påstand om opp til 21 års forvaring for 41-åringen.

Mannen er også hovedtiltalt i saken på Kongsvinger, der to fangevoktere ble overfalt og stengt inne.

Rettssaken etter drapet starter i Oslo tingrett om tre uker.

Drapet skjedde i 41-åringens leilighet på Torshov i Oslo for over to år siden. Ifølge den særdeles alvorlige tiltalen mot mannen slo han en 37 år gammel venn gjentatte ganger i hodet med en stump gjenstand.

37-åringen døde umiddelbart eller kort tid etter av hodeskadene.

Ifølge politiet skal den døde ha ligget i leiligheten en stund, før liket ble fraktet i en plastsekk og gjemt i en bakgård. Politiet pågrep den tiltalte i Østmarka, mye takket være politihunden Raxxe (4). 41-åringen stakk av fra politiet, men politihunden fikk teften av rømlingen og fulgte sporene.

Hodeskade

Ifølge tiltalen var det like før 41-åringen ble dobbeltdrapsmann. Han er også tiltalt for forsettlig drapsforsøk mot avdødes kjæreste. Han skal ha slått henne gjentatte ganger i hodet og på kroppen med en stump gjenstand.

Kvinnen fikk knusningsskader i hodet, brudd i øyehulen, flere sår og rifter i hodet og panna, brillehematom på øynene, skade på to fortenner, flere sår i ansiktet og på kroppen. Hun ble operert for hodeskaden og ble overført til Sunnaas sykehus.

41-åringen er også tiltalt for å ha voldtatt kvinnen mens hun var sterkt medtatt.

Kvinnen, som er i midten av 20-åra, og den drepte skal ha bodd i leiligheten til den tiltalte i bygården på Torshov da drapet fant sted.

Nekter straffskyld

Statsadvokat Inger Wiig skal aktorere saken.

- Det kan bli lagt ned påstand om forvaring, sier Wiig.

Drapstiltalen og forbeholdet om å nedlegge påstand om forvaring, er tatt ut av Riksadvokaten.

Mannens forsvarer, advokat Ann Turid Bugge, sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld for drapet.

- Han har hele tida nektet straffskyld. Han forstår ikke hvorfor politiet har tiltalt han for drap. Min klient var på denne tida en sterkt belastet rusmisbruker. Han har forklart at han ikke skjønte at mannen var død. Avdøde ble liggende på sofaen en stund før min klient sier han la liket i en plastsekk, sier Bugge.

41-åringen er tidligere straffedømt for en rekke forhold. Han sitter for tida i varetekt i Ringerike fengsel.

Denne uka står han tiltalt sammen med to andre for overfall på fengselsbetjentene Arild Skjefstadmoen og Egil Aasvangen i Kongsvinger fengsel.