Slo ikke terroralarm. Vet ikke om han har tillit. Vil ikke svare på et eneste spørsmål

Vidar Refvik fikk hard kritikk av 22. juli-kommisjonen.

TAUS: Vidar Refvik var fungerende politidirektør 22. juli i fjor, og assisterende politidirektør i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TAUS: Vidar Refvik var fungerende politidirektør 22. juli i fjor, og assisterende politidirektør i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vidar Refvik, assisterende politidirektør i Politidirektoratet, har forblitt taus siden Øystein Mæland bestemte seg for å trekke seg fra sin stilling som politidirektør sent torsdag kveld.

Årsaken til avgangen er mangel på tillit, opplyste Mæland i en pressemelding samme kvelden.

«Tillit fra justisministeren er selvsagt avgjørende for at jeg skal bli værende i min stilling. Når statsråden og andre politikere ikke utvetydig har kunnet klargjøre dette, gjør det det umulig for meg å gå videre med dette arbeidet», skrev Mæland.

Tillit fra Faremo? Samtidig har Faremo heller ikke ville ut med hvorvidt hun har tillit til assisterende politidirektør Vidar Refvik. Han har fungert som politidirektør i Øystein Mælands fravær, både i døgnet etter at Mæland gikk av og i tiden etter 22. juli-terroren da Mæland tok ut pappapermisjon.

Likevel ønsker ikke Refvik ta i mot spørsmål fra pressen.

Politidirektoratets informasjonsavdeling avviser Dagbladets forespørsel om intervju lørdag i 15-tiden. Refvik har fått mange mediehenvendelser det siste døgnet, men ønsker ikke la seg intervjue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer