Slo «judas» helseløs med manual

Tidligere Outlaws-president (44) dømt til tre års fengsel. Etterlot alvorlig skadd «løpegutt» i varerommet på en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredrikstad tingrett mener offeret var nær ved å dø og at det var en tilfeldighet at en politipatrulje fant den hardt skadde mannen tidsnok 3. mai i fjor.

- Politikvinnen som fant ham forklarte i retten at hun knapt hadde sett noen som hadde vært utsatt for så stygg vold tidligere, sier politiadvokat Arild Knut Eikaas til Dagbladet.

På mandag ble en 44 år gammel mann og en 29-åring dømt til henholdsvis tre og to års fengsel for volden. 44-åringen har tidligere vært president i Fredrikstad-chapteret til den beryktede mc-klubben Outlaws, men skal ha trukket seg ut av klubben.

Slått med vekt Offeret hadde tilhold i huset til 44-åringen da han ble angrepet, mens flere av de involverte var ruset på amfetamin. Mannen oppfattet bare at noen ropte «Judas!» før slagene kom. Mens 29-åringen blant annet sparket ham i hodet med vernesko mens han lå nede, skal 44-åringen ha slått offeret i hodet med en 5-7 kilo tung vektmanual.

«Hodet ble blåst opp slik at han så ut som en ballong. Han var kraftig forslått og ble blant annet påført brudd i nesen, knust kinnben, inndratt øyeeple, skader på ribben og en rekke blåmerker. Han hadde blod i luftveiene og vanskelig for å puste. Det «surklet» i ham», heter det i dommen.

I stedet for å skaffe mannen øyeblikkelig hjelp, kjørte 44-åringen rundt med offeret i en varebil over en time, før han parkerte den ved en skole og stakk fra stedet. Politifolk som lette etter 44-åringen i en annen voldssak, fant den skadde fordi de hørte lyder fra varerommet i bilen. Sterkt nedkjølt ble mannen kjørt til sykehus, der han ble liggende i respirator i tre dager.

Stygt rulleblad Hovedmannen har flere stygge voldssaker bak seg de siste ti åra. Så seint som i 2008 ble han dømt  for vold og trusler. Tre år tidligere ble han dømt til fire års fengsel for blant annet å ha kidnappet og mishandlet en mann i timevis. Den tidligere mc-gjengprofilen har også sonet for våpenlovbrudd, grove narkotikaforbrytelser, tyveri og heleri.

Den skadde mannen og den mediltalte 29-åringen i saken som nå er pådømt, har ifølge retten framstått som «løpegutter» for 44-åringen, og verken politiet eller tingretten fant noe motiv for det livsfarlige angrepet.

44-åringen - som tidligere har jobbet som ambulansjesjåfør - nekter for volden, og sa i retten at han bare ville hjelpe offeret. Han ble ikke trodd av retten, blant annet fordi varebilen ble funnet åtte kilometer fra sykehuset, i feil retning fra åstedet.

- Min klient kommer til å anke dommen, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til Dagbladet.