Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slo lærerinnen bevisstløs

16-åringen fra Romerike gikk løs på frøken midt i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsklærerinna skulle dele klassen inn i grupper da 16-åringen eksploderte. Han gikk løs på henne med slag og dytt. Hun ble liggende igjen bevisstløs på gulvet i klasserommet, skriver Romerikes Blad.

- I starten av timen fikk vi beskjed om at klassen skulle deles i grupper. Plutselig klikket det helt for han. Han gikk løs på læreren. Slo og dyttet henne i veggen. Hun ble liggende på gulvet uten å røre seg. Det var også ganske mye blod - det så veldig ille ut, forteller ei jente som er elev i klassen, til avisa.

Flere elever skal ha forsøkt å hjelpe læreren, mens andre gikk for å varsle rektor. En lærer som var på stedet hjalp også til.

Den kvinnelige læreren ble først kjørt til legevakta, men sendt videre til Ahus. Der ble det konstatert at hun hadde pådratt seg hjernerystelse og sårskader i hodet. Hun ble utskrevet fra sykehuset samme dag.

Nå er hun sykemeldt i en uke.

Den svært grove voldsepisoden skjedde på Bjertnes videregående skole i Nittedal fredag. Skolens rektor måtte tilkalle politiet, som rykket ut til skolen og fikk pågrepet den voldelige eleven.

- Han er avhørt og nå anmeldt for å ha brukt vold mot læreren. Så vidt vi vet både slo og dyttet han henne, bekrefter politioverbetjent Bjørn Bratteng ved Nittedal lensmannskontor overfor Romerikes Blad.

- Det er meget alvorlig og totalt uakseptabelt at en lærer blir angrepet på denne måten. Dette er en voldssak vi prioriterer, sier politioverbetjent Bjørn Bratteng.

Nå risikerer eleven å bli utvist for all framtid. Verken skolen eller lensmannskontoret ønsker å gå i detalj rundt det som skjedde. Rektoren på skolen sier til avisa at de ikke ønsker eleven tilbake på skolen. I utgangspunktet er han utvist i fem dager, men fylkeskommunen er allerede kontaktet for å få omplassert eleven. Han er glad for at lærerinnen ikke ble alvorlig skadet.

- Dette var selvfølgelig et sjokk for henne. Nå er vi bare glad for at det ser ut som om alt har gått bra. I mine 29 år på Bjertnes videregående skole har jeg aldri opplevd lignende. Dette håper jeg er første og siste gang, sier rektor Pål Olav Røstad til Romerikes Blad.

SJOKKERT: I mine 29 år på Bjertnes videregående skole har jeg aldri opplevd lignende, sier rektor Pål Olav Røstad
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling