- Slo nabokvinne med rive

Drapsetterforskerne på Sørum sitter på politiforklaringer som forteller at Veronica Orderud har en aggressiv side. En kvinne fra Sørumsand har i politiavhør forklart at hun ble angrepet av Veronica Orderud, og slått flere ganger med en rive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En annen kvinne hevder overfor politiet at Veronica slapp en schäferhund etter henne for å skremme henne.

Veien som går over Orderud gård er blitt flittig brukt av naboer som har vært på tur. Det har ikke Per Kristian og Veronica Orderud likt, fordi veien over gården er privat. De skal ha følt at folk tok seg til rette.

Enkelte turgåere har også brukt denne veien når de har luftet hundene sine. En kvinne fra Sørum har i avhør fortalt etterforskerne om en helt spesiell episode som skal ha funnet sted tidlig på sommeren i fjor. Hun var ute og luftet hunden, som hun hadde i bånd, og gikk blant annet veien over Orderud gård. Plutselig kom de to schäferhundene til Veronica og Per Kristian Orderud løpende mot henne.

Den ene schäferen skal regelrett ha gått til angrep på hunden hennes, mens den andre holdt seg tett ved.

Gjorde ingen ting

Veronica Orderud skal ha vært i nærheten da dette skjedde, men veterinærstudenten foretok seg ingen ting for å stoppe hundene sine, har kvinnen forklart i avhøret.

Hun hevder at Veronica uttalte at det var naturlig for hennes hund å angripe en hund som ikke hadde noe der å gjøre.

Kvinnen forsøkte derfor selv å skille hundene. Det resulterte i en åpen krangel mellom de to kvinnene. Hundene skal fremdeles ha vært aggressive, og til slutt skal kvinnen ha sparket ut mot den ene schäferen for å skremme den bort. Hun hevder at hun ikke var i nærheten av å treffe.

«Når du angriper min hund, skal jeg ta deg,» skal Veronica da ha skreket, ifølge kvinnens politiforklaring.

Veronica skal deretter ha hentet en plenrive. Hun skal så ha løpt tilbake med riven og slått kvinnen hardt flere ganger. Til slutt klarte kvinnen å gripe fatt i riven, og hun og Veronica ble stående og holde den i hver sin ende mens de skrek til hverandre.

Da kvinnen til slutt forlot stedet med hunden sin, skal Veronica ha ropt etter henne «du gale kvinnemenneske».

Ville anmelde

Kvinnen gikk gråtende til en venninne, som bor på Orderud-feltet. Hun kontaktet også lensmannskontoret på Sørumsand om episoden. Der ble hun fortalt at slike hendelser ofte ender med at det blir påstand mot påstand. Derfor ble ikke saken anmeldt.

Men etter at Veronica og Per Kristian Orderud ble arrestert og siktet for trippeldrapet, har etterforskere fattet stor interesse for episoden.

Både kvinnen og venninnen hun oppsøkte er avhørt av drapsetterforskerne.

I avhørene har de fortalt en likelydende historie om hva som skal ha skjedd.

Politiet har også avhørt en rekke andre naboer som har hørt om denne eller liknende episoder.

Skremt av hund

Politiet har innhentet vitneforklaring fra en annen kvinnelig turgåer som mener at Veronica sendte en schäferhund etter henne for å skremme henne bort fra veien forbi Orderud gård.

Da hun passerte gården, skal hun ha sett at døra på våningshuset åpnet seg, og at en kvinne slapp ut en hund. Hunden løp rett mot henne, og kvinnen ble stående stille på veien, stiv av skrekk. Hun prøvde å snakke rolig til hunden, og gikk etter en stund sakte bort derfra.

Kvinnen har forklart til politiet at hun ikke begriper at en kvinne som skal bli veterinær kan slippe hunder etter folk for å skremme dem.

VEIKRANGEL:</B> En opphetet diskusjon om bruk av veien over gårdstomta skal ha fått Veronica til å slå med en rive.