Slo ned 65-åring, knuste flaske i hodet på mann og knakk tennene på innvandrer

Så fikk han jobb i SOS Rasisme.

DØMT FOR VOLD: Her på utestedet Tors Hammer banket en SOS Rasisme-tillitsvalg opp en polakk med ei ølflaske. Foto: Lars Aamodt
DØMT FOR VOLD: Her på utestedet Tors Hammer banket en SOS Rasisme-tillitsvalg opp en polakk med ei ølflaske. Foto: Lars Aamodt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En mann i 30-årene som i dag er SOS Rasisme-tillitsvalgt og medlem i kommunistgruppen Tjen Folket, banket en innvandrer med ei glassflaske. Kort tid etter jobbet han i SOS Rasisme og fulgte opp medlemmer i ungdomsorganisasjonen.

I juni 2007 ble han i Oslo tingrett dømt til fengsel i 90 dager for å ha slått en innvandrer med en ølflaske, slik at mannen fikk ødelagt syv tenner.

Dette skjedde ifølge vitner og mannens egen tilståelse på utestedet Tors Hammer i Oslo natt til søndag 3. desember 2006.

Knakk tennaForut for angrepet hadde han påførte en kvinne på utestedet uønsket oppmerksomhet. Etter at han ble bortvist ble han rasende, grep ei glassflaske ved halsen og rettet et svingslag mot en polsk statsborger. Flaska traff mannen i munnen og ødela sju tenner, flere knakk rett av.

Dagbladet er kjent med at den voldsdømte var ansatt i SOS Rasisme i 2008, og at han i dag holder et ledende tillitsverv i organisasjonen. Han har blant annet ansvar for å følge opp en rekke medlemmer under myndighetsalder.

Ikke første gangOg som retten konkluderer: Dette var på ingen måte første gang mannen i 30-årane utøvde grov vold med ei flaske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer