Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slo og kvalte naboen til døde i krangel om reker og video

25-åring har forklart til politiet at drapet tok 15-20 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet.no): Natt til 14. februar, etter at drapsmannen ifølge ham selv hadde sluttet å ta tabletter han brukte mot psykiske problemer, førte en bagatellmessig kjede av hendelser til at drepte sin 45 år gamle medleieboer og venn.

De to skulle kose seg med reker, alkohol og leiefilm da alt skar seg i løpet av kvelden.

Mennene kranglet blant annet om hvordan man best piller reker og om logistikken rundt filmleien, og i kombinasjon med andre "småting" tidligere i bekjentskapet toppet det seg plutselig.

- Så fikk jeg nok, sa 25-åringen under fengslingsmøtet i dag ifølge aktor.

- Han skulle liksom passe på meg hele tiden, være litt overfamiliær og prøve å være en far. Han ville vite hvor jeg var og hvor jeg gikk, har den unge mannen utdypet om det svært spesielle motivet.

Kvelertak

Ifølge politiet har 25-åringen forklart at han først slo 45-åringen blant annet i hodet med ei jernstang, før han tok kvelertak på den liggende mannen. Begge mennene skal ha vært sterkt alkoholpåvirket.

- Det var vel kvelning. Jeg holdt rundt luftårene her med ei hånd. Så gikk det ei stund, så byttet jeg og holdt med to hender. Da jeg slapp taket begynte han å prøve å ta igjen. Men da ble jeg enda mer sinna så jeg tok tilbake jeg også, har drapsmannen fortalt.

Foto: CHRISTIAN NØRSTEBØ
Foto: CHRISTIAN NØRSTEBØ Vis mer

Han sier at den dødelige kampen han startet varte i 15-20 minutter før den 20 år eldre mannen var død.

- Han begynte først å slå offeret med ei jernstang, men har forklart at det ble stille etter grepet han tok om halsen. Sengen han lå i er helt smadret. Sjømannen gjorde voldsom motstand, forteller politiadvokat Leif Aleksandersen til Dagbladet.no.

Åstedet for drapet var avdødes soverom, der den døde mannen ble liggende halvannen uke før drapsmannen flyttet liket til et kott.

- På hans soverom, der sluttet alt, holdt jeg på å si, fortalte drapsmannen.

25-åringen tok bilder av drapsofferet og viste det fram til blant andre moren og stefaren sin, ifølge Aleksandersen.

- I tillegg har vi vitnet som var hjemme hos 25-åringen der han viste fram flere sentrale ting. Alt hun har beskrevet stemte da politiet ankom. Jernstangen, et tau med masse blod og en blodig hanske er blant beslagene, sier politiadvokaten.

Bagateller

Politiet bekrefter at det var ting mange andre vil se på som bagateller som fikk den 25 år gamle leieboeren i den hvite villaen til å gå fullstendig amok.

BLE FUNNET LØRDAG: Åstedet for drapet var avdødes soverom, der den døde mannen ble liggende halvannen uke før drapsmannen flyttet liket til et kott.
BLE FUNNET LØRDAG: Åstedet for drapet var avdødes soverom, der den døde mannen ble liggende halvannen uke før drapsmannen flyttet liket til et kott. Vis mer

- Det lå på dette planet, med å pille reker og slike ting. Det var viktig for oss i fengslingsmøtet i dag å få understreket at siktede ikke fikk noen seksuelle tilnærmelser fra avdøde, det lå ikke noe sånt bak. Det har jeg bare lest i avisen i dag, sier aktoren, med henblikk på at dagens førsteside i VG ifølge politiet og forsvarer er uriktig.

25-åringen sier han har hatt alvorlige psykiske problemer, og har vært innlagt minst tre ganger på psykiatrisk sykehus. Det er foreløpig uklart hvorfor han skal ha sluttet å ta medisinene sine før drapet.

- Dette er noe som har bygget seg opp over tid. Rekepillingen var ett av mange irritasjonsmomenter, og så var det en krangel om leievideo som fikk det til å toppe seg for ham, sier drapsmannens forsvarer.

25-åringen, som er siktet for forsettlig drap, vil nå bli underlagt såkalt prejudisiell observasjon på cella. Det betyr at en psykiater blir oppnevnt for å gjøre en foreløpig vurdering av mannens helsetilstand.

Drapsmannen blir etter alt å dømme varetektsfengslet i fire uker, hvorav deler med brev- og besøksforbud og uten tilgang til aviser, tv og radio.

<B>I ARENDAL SENTRUM:</B> Det var i en leilighet i dette trehuset at den døde mannen ble funnet lørdag.
<B>FENGSLINGSMØTE I DAG</B>: Politiadvokat Leif Aleksandersen ( t.v) sammen med forsvareren Ole Devold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media