Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slo og sparket ufør kvinne

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Den 62 år gamle kvinnen ville dusje og ble fulgt inn på badet av en 37 år gammel kvinne. Her mener politiet at 37-åringen slo og sparket den uføre kvinnen en rekke ganger, slik at hun fem dager seinere døde av skadene på Haukeland sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble kvinnen varetektsfengslet i fire uker, siktet for forsettlig drap. Hun nekter straffskyld.

Politiets tekniske undersøkelser tyder på at den grove volden skjedde på badet i kvinnens leilighet i bydelen Løvstakken.

Politiet mener den siktede kvinnen har slått og sparket den uføre kvinnen en rekke ganger. Politikilder omtaler voldsbruken som svært grov. Offeret hadde betydelige skader i hodet og overkroppen da hun ble funnet torsdag sist uke.
En hjemmesykepleier klarte da ikke å komme seg inn i leiligheten til den 62 år gamle kvinnen. Politiet rykket ut, brøt seg inn og fant kvinne alvorlig medtatt. Hun ble straks fraktet til Haukeland sykehus, hvor hun døde fredag.

Alkoholisert miljø

Ifølge politiet var det tre personer til stede i leiligheten da kvinnen ble utsatt for den grove volden mandag sist uke. I tillegg til de to kvinnene skal en mann ha vært der. Begge de to gjestene kjente den uføre kvinnen fra tidligere.

Ifølge politiet tilhører de et alkoholisert miljø. Det skal ha blitt drukket i leiligheten denne mandagen.

Da de to kvinnene gikk på badet, skal mannen ha blitt sittende igjen alene i stuen. Han har forklart til politiet at han oppfattet svært lite av det som skjedde på badet.
Like etter at den uføre kvinnen ble slått og sparket på badet, skal den 37 år gamle kvinnen ha forlatt leiligheten. Da mannen oppdaget hva som hadde skjedd med den eldre kvinnen, hevder han at han forsøkte å kontakte politi og ambulanse.

Politiet undersøker nå om noen har forsøkt å ta kontakt fra den aktuelle adressen. Det er i alle fall et faktum at ingen rykket ut til denne adressen mandag. Politiet stiller seg av den grunn undrende til mannens forklaring.

Kunne snakke

Den eldre kvinnen var ved bevissthet og i stand til å kommunisere med politiet før hun døde. Etter det Dagbladet forstår, var informasjonen fra henne den direkte foranledningen til pågripelsen av 37-åringen lørdag.

Politiet fikk imidlertid ikke tatt noe formelt avhør med henne før hun døde.

Et av de mange ubesvarte spørsmålene i saken, er hvorfor ikke kvinnen søkte hjelp før hun ble funnet torsdag. Da hadde hun ligget alene i leiligheten i fire dager.
Politiets teori er at hun trolig har vært så medtatt av den grove volden at hun ikke har vært i stand til å kontakte noen.

Nekter straffskyld

Den 37 år gamle kvinnen nekter straffskyld. Hennes advokat Helge Hansen sier til Dagbladet at det ikke er begått noe drap, og følgelig at det ikke er skjellig grunn til å mistenke den tidligere ustraffede kvinnen etter den alvorlige drapssiktelsen.

- Vi vil be politiet om å utrede en del forhold omkring den avdøde og omstendighetene i leiligheten hvor hun ble funnet. Jeg tror det kan bli oppklarende, slik at den alvorlige drapssiktelsen blir trukket tilbake, sier Hansen.

ALVORLIG SIKTELSE: Politiadjutant Ole Kvelstad har siktet en 37 år gammel kvinne i Bergen for forsettelig drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!