- Slo og truet kjæresten

BODØ (Dagbladet): Drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle skal både ha slått og truet en tidligere kjæreste på livet før forholdet til Linn Charlott Nesblom som han drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av 28-åringens tidligere kjærester sto like etter drapet fram i «Se og Hør» og fortalte at Sæle flere ganger hadde slått henne, og at han skal ha truet henne på livet.

I går benektet den drapstiltalte Meløy-mannen for at han skal ha utøvet vold mot kvinnen som skal møte som vitne i saken i neste uke. De to hadde et forhold midt på 90-tallet.

Sæle innrømmet derimot at han skal ha slått en annen kjæreste han hadde et forhold til for omlag ti år siden.

- Det forholdet endte ganske dårlig, sa Sæle som måtte innrømme at dommen på fire måneder som han sonet på begynnelsen av 90-tallet blant annet hadde sammenheng med denne volden.

Et søskenbarn av denne kvinnen har sittet i vitneboksen i formiddag. Han forklarte at han har hørt at Sæle skal ha terrorisert både kvinnen og hennes familie pr. telefon, og at han ofte skal ha kjørt rundt huset til kvinnen og familien etter at forholdet tok slutt.

- Sæle skal ha sagt at hvis ikke han fikk henne, så skulle ingen andre heller få henne, forklarte det 23 år gamle vitnet.

Den aktuelle kvinnen er ikke stevnet som vitne i rettssaken mot sin tidligere kjæreste.