Slo Rohit (12) med balltre

Rohit Sharma (12) åpnet døra da det ringte på. Utenfor stod to maskerte menn med balltre og øks. I løpet av få sekunder ble 12-åringen overfalt og skamslått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble slått to ganger mot øyet og falt. Så vet jeg ikke noe mer, forteller gutten til TV2 Nettavisen.

Overfallsmennene var bevæpnet med balltre og øks da de ringte på døra til villaen i det fredelige nabolaget på Hagen i Nittedal seint onsdag kveld. En 12 år gammel gutt åpnet ytterdøra, men ble overfalt og mishandlet av to maskerte menn.

12 år gamle Rohit Sharma fikk store ansiktsskader etter det meningsløse overfallet. Rohit ble sendt til sykehus med omfattende skader.

I går ble han utskrevet fra sykehuset, og kunne reise tilbake til familiens hjem på Nittedal.

- Det går bra nå, men jeg har litt vondt i øyet, sier Rohit.

Slo med øks

Ifølge Romerikes Blad ringte det på døra til familiens hus ved 20.30-tiden onsdag kveld. De to overfallsmennene slo 12-åringen to ganger i øyet med et balltre før de gikk videre. Politiet sier at mennene ringte på feil dør.

De maskerte mennene var nemlig på jakt etter en 23-åring som leier leilighet i huset. Også han ble banket opp av de mennene.

- De slo etter meg med øks og traff meg i hånda, og flere sener i hånda røyk. De slo etter meg med øksa i ryggen, og snittet ryggraden. Jeg fikk også flere slag med balltreet både i hode, rygg, hofte og bein, sier 23-åringen til Dagbladet.

Han ble operert på Rikshospitalet, men ble sendt hjem fra sykehuset i går.

Da det ringte på, løp 12-åringen ned i første etasje for å åpne opp døra. Han kunne ikke se hvem som sto utenfor, og spurte hvem det var. Deretter åpnet han utgangsdøra og gjerningsmennene gikk løs på ham. Han husker ikke noe mer av hendelsen før broren og søsteren hans kom med isposer de la mot det forslåtte øyet hans.

Guttens mor var på kjøkkenet i etasjen over da det brutale overfallet skjedde.

- Etter noen sekunder hørte jeg veldig mye bråk nede. Da jeg kom halvveis ned, så jeg at sønnen min lå på gulvet. Jeg så en mann gå inn i sokkelleiligheten, men jeg så bare ryggen hans, sier hun.

Leieboeren sier at han satt hjemme og ante fred om ingen fare, da han hørte det ringte på og at navnet hans ble nevnt.

Det neste jeg så var to ukjente personer med finlandshette, sier 23-åringen.

Feil

Politiadvokat Håvard Ryengen ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at overfallsmennene ringte på feil dør.

- Det virker slik, ja. Fornærmede i saken forklarer at mennene var ute etter ham. Vi ser selvsagt svært alvorlig på denne grove voldsepisoden, spesielt fordi volden var rettet mot en 12 år gammel gutt, sier Ryengen.

Leieboeren har bare bodd i sokkelleiligheten i familiens hus i seks uker.

En person ble pågrepet natt til torsdag. Han er foreløig siktet for legemsbeskadigelse med farlig gjenstand, men ble sluppet fri av politiet.

Det ble også utstedt pågripelsesbegjæring på ytterligere en person, men heller ikke han er fremstilt for varetektsfengsling.

- Mistanken mot dem er svekket, men de er fortsatt siktet, sier politiadvokat Ryengen.

Etter det Dagbladet får opplyst, mener politiet at det kan være noen andre som stod bak de to overfallene.

Engstelig

Motivet for overfallet av 20-åringen er fortsatt uklart. Flere medier meldte i går at leieboeren hadde noe uoppgjort med personer fra et spesielt, belastet miljø. Men selv avviser leieboeren overfor Dagbladet at han har noe uoppgjort med noen. Han ønsker ikke å bli fremstilt som om han tilhører et kriminelt miljø.

Også 12-åringens familie er blitt svært engstelige etter overfallet.

- Vi er blitt reddere for barna våre, sier faren til Dagbladet.

SKAMSLÅTT: </B> 23-åringen ble slått med balltre og øks og ble operert ved Rikshospitalet. I går ble han skrevet ut fra sykehuset og lever nå i skjul, av redsel for at gjerningsmennene skal komme tilbake.
<B>MISHANDLET: </B> To maskerte menn slo Rohit to ganger i hodet med et balltre.