Slo samme nummer som Krekar og endte i fengsel

En imam og en pizzeria-eier ble arrestert i Albany i USA fordi de hadde ringt et telefonnummer i Nord-Irak som også mulla Krekar har ringt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imam Yassin Muhiddin Aref (34) og Mohammed Mosharref Hossain (49) er siktet for hvitvasking av penger i en sammensvergelse som angivelig skulle selge et skulder-avfyrt missil til terrorister.

Og terroristene skulle angivelig bruke missilet til å drepe Pakiatans FN-ambassadør i New York.

Intet mindre.

Falskt missil

Hossain eier Little Italy Pizza og er grunnlegger av moskéen Masjid as Salam i Albany, som er hovedstad i delstaten New York. En mann som sognet til moskeen skulle hjelpe Hossain med et falskt førerkort.

Han spurte først hva Hossein mente om «hellig krig», men Hossain svarte at tida ikke var moden for denslags.

Seinere viste han Hossain et bakke-til-luft-missil på sitt kontor og sa den skulle selges til gruppa Jaish-e-Mohammed. Han overtalte Hossain til å hvitvaske 50 000 dollar fra overskuddet av salget. Imam Aref ble hentet inn som vitne.

Etterpå fortalte han at missilet skulle drepe Pakistans FN-ambassadør.

Tre års jakt

Men sognebarnet med missilet hadde tidligere falt i politiets klør på grunn av dokumentfalskneri, og var nå politiets agent i bytte mot mildere straff. Missilet var falskt. Og samtalen ble tatt opp på bånd.

Politiets jakt på Aref og Hossein har vart i tre år, forteller avisa New York Daily News. Den begynte da Aref fra moskeen ringte et telefonnummer i Kurdistan som hadde dukket opp under etterforskning av terrorisme i Norge og Tyskland. Åpenbart har etterretningstjenestene Norge, Tyskland og USA utvekslet telefonnumre.

Krekar

Nummeret førte til Ansar al Islam, gruppa der mulla Krekar tidligere var leder.

Et stort antall samtaler og utveksling av e-post mellom moskéen og Kurdistan ble avlyttet for å finne opplysninger om masseødeleggelsesvåpen, sier kildene til New York Daily News. Men politiet fant ingenting, og de fikk ingenting på Hossain eller Aref før en av deres agenter stilte opp med et missil.

STORMET: Moskeen Masjid as Salam i Albany i USA ble torsdag stormet av det føderale politiet FBI. Grunnleggeren og imamen ble arrestert.