STOR AKSJON: Politi og ambulanse sto i kveld i beredskap blant annet ved Prestbakken skole i Østfold. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
STOR AKSJON: Politi og ambulanse sto i kveld i beredskap blant annet ved Prestbakken skole i Østfold. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

- Slo seg inn med øks og kidnappet kvinne

Offer utløste voldsalarm før hun forsvant. Funnet i bil på E6 etter væpnet politijakt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet pågrep klokka 20.50 i kveld en mann i 30-åra i en bil på E6 etter den dramatiske bortføringen av en kvinne i 40-åra ved Kornsjø i Halden rundt seks timer tidligere.

Bevæpnede politipatruljer i både Norge og Sverige, støttet av blant annet helikopter, deltok i jakten på kidnapperen.

-  Klokka 20.30 ble bilen oppdaget av en sivil politipatrulje på post ved Svinesundparken i Halden. Den sivile patruljen fulgte anonymt etter mens politiets mannskaper samlet seg og etablerte veisperring på E6 ved Sarpsborg. Klokka 20.50 ble bilen
stanset, kvinnen evakuert og mannen pågrepet, opplyser operasjonsleder Martin Nygårdsmoen ved Østfold politidistrikt.

Kvinnen skal etter forholdene være i god behold.

- Hun virker fysisk uskadd, men har fått tilbud om legehjelp og benyttet seg av det. Mannen er nå i politiets varetekt og er siktet for frihetsberøvelse. Han er tidligere kjent for politiet, sier Øystein Stavdal Paulsen, informasjonsansvarlig i
politimesterens stab.

Den sivile patruljen fant bilen, en rød Land Rover, etter at politiet fikk opplyst at den kjørte rundt i grensetraktene. Bilen skal også ha vært over på svensk side. Da gjerningsmannen omsider ble stoppet i veisperringen, skal han ikke ha satt seg til motverge.

Bevæpnet med øksKidnappingsdramaet startet i 15-tida, da mannen skal ha slått seg inn med øks i kvinnens bolig på Kornsjø i Halden før han tvang henne med seg.

- Kvinnen utløste sin mobile voldsalarm da mannen trengte seg inn i huset hennes. Hun ble deretter mot sin vilje tatt med ut i mannens bil, og de kjørte fra stedet. Politiet leter etter en rød Land Rover med alt tilgjengelig mannskap, opplyste operasjonsleder Nygårdsmoen tidligere i kveld.

Det er tidligere trusler fra den antatte gjerningsmannen som var bakgrunnen for at kvinnen var utstyrt med voldsalarm. Den lå igjen i boligen etter det dramatiske overfallet.

- Siktede er bosatt på Kornsjø, men ikke samme sted som kvinnen, sier Stavdal Pauslen.

Han vil ikke gå inn på hva mannen skal ha utsatt fornærmede for ved tidligere anledninger, eller hva som er forholdet mellom de to.

Det skal ha vært minst ett vitne til selve kidnappingen, opplyser politiet.

Lettet over pågripelseDen antatte kidnappingen skremte i kveld mange i lokalmiljøet.

- Vi så masse politi, ambulanse og helikopter, og  trodde det var en øvelse. Dette er et lite samfunn der alle kjenner alle, sier en kvinne bosatt på Kornsjø der bortføringen skjedde.

Hun synes det er veldig gledelig å høre at mannen er pågrepet og kvinnen er i god behold.

- Det er fantastisk. Det er ikke slike utfall vi vanligvis hører om, sier kvinnen.
Kan være i SverigeKornsjø ligger på grensen til Sverige, sør for Halden og øst for Svinesund, og politiet tok høyde for at kidnapperen kunne ha flyktet over grensa.

- Vi har fått bistand av et svensk politihelikopter, og svenske politipatruljer leter etter bilen og personene på deres side, opplyser operasjonslederen, som fram til pågripelsen ba om tips fra publikum.