Slo sensor

En 16 år gammel elev ved en Oslo-skole er nå politianmeldt for å ha slått til en kvinnelig sensor. Episoden skjedde etter at gutten, som er sønn av en kjent jurist, fikk «nokså godt» til eksamen i norsk muntlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 10. juni var det eksamen i norsk muntlig på Oslo-skolen. Den kvinnelige sensoren, fra en skole på motsatt side av byen, belønnet 16-åringen med karakteren «nokså godt». Det er den nest dårligste karakteren det er mulig å få.

Det syntes 16-åringen var mye dårligere enn hva han fortjente. Etter et munnhuggeri skal han ha slått til henne i ansiktet.

Anmeldt

Sensoren vil ikke kommentere saken, men en venn av henne redegjør overfor Dagbladet for hva som skal ha skjedd:

- Sensoren forlot skoleområdet ved 14-tida for å dra hjem. Hun var på vei ned utkjørselen ved skolen, da hun ble slått i bakhodet og i ansiktet.

- Du kan sjøl tenke deg hvordan hun opplevde situasjonen. Hun har aldri vært med på noe liknende, sier sensorens venn.

Den forskrekkede kvinnen kom seg hjem og anmeldte forholdet. Rektor ved Oslo-skolen sier at hun ikke har hørt om liknende episoder tidligere. Hun vil ikke kommentere om skolen har kommet med en reaksjon overfor eleven.

- Jeg vil ikke uttale meg konkret om denne saken. Men generelt kan jeg si at dette er en handling som er helt uakseptabel. Vi ser alvorlig på slike hendelser, og har prosedyrer for hvordan vi løser slikt, sier rektoren.

Dask eller slag?

Dagbladet tok i går kontakt med 16-åringens far, en rikskjent jurist, som hadde snakket med sin sønn etter episoden. Her er farens kommentar:

- Så vidt jeg forstår er denne framstilling av begivenhetsforløpet helt feilaktig. Det er tale om at han bare har gitt henne et lett dask på kinnet. For det annet vil jeg si at det forbauser meg at rektor går ut mot en av sine elever med grove beskyldinger basert på motpartens saksframstilling og at hun til og med har gått ut i massemedia, riktignok på forespørsel, med påstander i denne saken.