Slo terroralarm på Flytoget

Ukjente menn med iransk-irakisk utseende filmet og fotograferte Flytog og inngangen til Romeriksporten i vår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I vår slo NSB og Jernbaneverket alarm og varslet sine ansatte om økte sikkerhetstiltak etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde fått opplysninger om mulige planlagte terroranslag.

Filmet og fotograferte

På et luftfartskonferanse på Sola i går opplyste nytilsatt PST-sjef Jørn Holme at årsaken til den økte terrorberedeskapen skyldtes to episoder 27. og 29. april i år.

Da ble flere menn med iransk-irakisk utseende observert mens de fotograferte og filmet inngangsområdet til Romeriksporten, skriver VG. Tunnelen er 14 kilometer lang og går fra Oslo sentrum til Lillestrøm, nord for hovedstaden.

Også understellet på et flytog ble filmet og fotografert av personene. For å klare dette måtte mennene ta seg over et gjerde for å komme seg ned til skinnegangen

Tenker sitt

Til VG i dag sier PST-sjef Holme at organisasjonen hans fikk sjekket ut det ene forholdet delvis. Uansett er ikke handlingene mennene utførte i seg selv straffbare.

- Men man tenker sitt, og det er viktig å sjekke ut slike saker, sier Holme til VG.

Sikkerhetstjenesten, som nå primært arbeider med terrorspørsmål, ønsker ikke å kommentere om noen av mennene ble pågrepet eller er bosatt i Norge.

TERRORMÅL?</B> Flytoget og Romeriksporten ble fotografert og filmet i april i år av ukjente menn.