Slo til mot mafia-bossene

Kona til mafia-bossen Rafaelle Amato ble arrestert da politiet slo til mot mafiaen i Napoli

MOT MAFIAEN: Demonstrasjonene mot mafiaen har vært omfattende, og nå har politiet aksjonert flere ganger. Seinest i går.FOTO: SCANPIX
MOT MAFIAEN: Demonstrasjonene mot mafiaen har vært omfattende, og nå har politiet aksjonert flere ganger. Seinest i går.FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Politiet i Italia har slått til på flere steder i den storstilte mafia-aksjonen. 60 mafiamedlemmer er arrestert, blant dem en rekke menn som beskrives som "mafia-bosser".

- Det foreligger arrestordre på 64 personer, som vi mener alle tilhører den utbredte La Camorra-mafiaen. Tre av de siktede satt allerede fengslet, mistenkt for andre forbrytelser, opplyser en talsmann for politiet i Napoli til Skynews.

Kone-arrest
Arrestasjonene skjedde i Napoli, og i områdene rundt den kjente mafia-byen i sør-Italia. Siktelsene går på omfattende utpressing og narkotikatrafikk.

Den siste aksjonen var en nøye planlagt og samordnet aksjon av Carabinieri, det ordinære politiet og Guardia di Finanza. Politiet slo til mot Scissionisti-klanen, som har hovedbase sin i Secondigliano like utenfor Napoli. For to dager siden ble en av mafia-toppene, Rafaelle Amato, arrestert i Spania, etter å ha vært på flukt fra politiet i tre år. Hans kone ble arrestert i går.

Nytt raid

Det er bare vel en uke siden politiet i Napoli slo til mot en annen mafia-klan. 19. mai ble 68 medlemmer av Scissionisti-klanen pågrepet. Disse tilhører også La Camorra-mafiaen. Politiet i Italia har de senere årene gjennomført en rekke anti-mafia operasjoner. Leder etter leder er blitt fengslet, men det dukker stadig opp nye ledere i det kriminelle nettverket. Alle arrestasjonene ser ikke ut til å ha påvirket kriminalstatistikkene i "mafia-land".

Mektig klan

Ved siden av La Camorra i Napoli-distriktet, er det mektige mafiagrupperinger også andre steder i Italia.En av de mektigste i dag er trolig N'drangheta, som holder til i Calabria, helt sør på det italienske fastlandet.

 

Den tredje store er Cosa Nostra på Sicilia, som historisk har vært den mektigste i Italia og som har sterke bånd til utlandet, spesielt USA.