Slo ut flyvindu i lufta

24-åring risikerer 20 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): America West-flyet var på vei fra Las Vegas til Florida da den 24 år gamle mannen brukte hånda for å slå i stykker et av flyets vinduer. 

Mannen knuste den indre plastruta som beskytter vinduets glassrute, og demonterte vindusramma, melder nyhetsbyrået AP.


- Han våknet brått og snudde seg mot passasjeren ved siden av. Han hevet en knyttet hånd til skulderhøyde, som om han skulle slå medpassasjeren, før han plutselig snudde seg og slo til vinduet, heter det i et etterforskningsdokument fra FBI.

Til alt hell ble ikke den ytre ruta ødelagt, noe som kunne ført til dramatisk trykkfall i kabinen og i verste fall en flystyrt.

24-åringen ble umiddelbart arrestert da flyet landet i Tampa i går. Han er nå siktet for å ha forsøkt å skade eller ødelegge et fly i lufta. Mannen risikerer 20 år bak murene dersom han blir dømt.

- Det virker som om det skjedde helt plutselig. Kanskje det var en slags psykotisk reaksjon på stoffmisbruk, sier mannens forsvarer, Thomas Ostrander.

Mannen er løslatt mot en kausjon på 25 000 dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer