Dagbladet avslører:

Slo vaksine-alarm: Ble ikke hørt

Skoledirektøren grep mobilen og ba om at Inga Marte Thorkildsen skulle vaksinere alle 17 000 elever i videregående skole umiddelbart. Over to måneder seinere er bare ni prosent av Oslos 16- og 17-åringer fullvaksinert.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 5. november publiserte Dagbladet artikkelen «Slo vaksine-alarm: Ble ikke hørt», og fredag 12. november oppfølgeren «SMS-bønn om vaksiner: - En skandale». Artiklene omhandler et forslag fra utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i august om umiddelbart å vaksinere Oslos 17 000 elever i videregående skole. Forslaget ble formidlet til byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, via SMS.

Artiklene kan gi inntrykk av at Thorkildsen aldri besvarte henvendelsen fra Gerhardsen. I den ene artikkelen kan det gis inntrykk av at årsaken til at henvendelsen ikke ble besvart, er et dårlig forhold mellom byråden og utdanningsdirektøren.

Det er imidlertid ikke riktig at henvendelsen ikke ble besvart. Derimot var det dialog mellom partene om henvendelsen i etterkant av smsen, og den ble håndtert av kommunaldirektør og byrådsavdelingen for helse, som satt med det formelle ansvaret, ifølge Thorkildsen. Skolebyråden tilbød seg på sin side å stille helsesykepleiere til disposisjon, og det ble i samarbeid med utdanningsetaten tatt avgjørelse om strengere regler for negativ test før oppmøte for Oslo-skolen, enn for resten av landet. Da artiklene ble publisert hadde Inga Marte Thorkildsen gått av som byråd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer