Slobo aleine hjemme

BEOGRAD (Dagbladet): Slobodan Milosevic (58) gjemmer seg ikke i en bunker i fjellstrøkene i det østlige Serbia. Han har ikke rømt verken til Kasakhstan eller Irak. Han sitter hjemme i residensen i Dedinje-åsen, omgitt av sikkert hundretalls politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går, dagen etter revolusjonen, var den russiske utenriksministeren Igor Ivanov på besøk i den prektige villaen i gata Uzlicka 15 i Dedinje.

Sammen med en håndfull andre pressefolk nærmer jeg meg villaen. Sju svarte limousiner, Mercedeser og Audier, er parkert ved innkjørselen. Vi blir kontant avvist og vinket videre av den tause politistyrken utenfor.

Var det ham?

Nede ved en rundkjøring venter vi, under en enorm valgplakat der det står skrevet «Slobo ja» med en tegning av ham. Det kryr av politi inne i blandingen av skog og park. To busser er delvis skjult bak noen trær. Et par pensjonister er ute og spaserer med hundene sine.

Klokka er 14.40. Etter en drøy time kommer det russiske følget ut. De svarte bilene raser ned mot byen. Vi ligger på hjul, i retning katedralen og hovedkvarteret til patriark Pavle, den ortodokse serbiske kirkens overhode.

Fortsatt er vi i tvil om det virkelig er Milosevic som den russiske utenriksministeren har truffet.

En erfaren pressefotograf i følget mener at det er hans stedfortreder Nikola Sainovic, talsmann for Sosialistpartiet, som holder til i residensen og at Milosevic skjuler seg i militærbasen Dobanovci, et par mils vei nordvestover fra Beograd. Andre tror fortsatt at han har rømt og skjuler seg i en bunker ved byen Bor i det østlige Serbia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer