«Slobo» er ikke glemt

BEOGRAD (Dagbladet): - «Slobo», vi skal få deg tilbake! ropte folkemassen mellom vaiende flagg, partifaner og bannere med slagord i den største støttedemonstrasjonen hittil for tidligere president Slobodan Milosevic etter utleveringen til Haag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frammøtet overrasket mange iakttakere. Kanskje så mange som tjue tusen mennesker strømmet til folkemøtet på plassen foran parlamentet før klokka 15. Deretter la de ut på en lang marsj i ring midt i Beograd, før de endte opp på Revolusjonsplassen foran Nasjonalmuseet til et nytt folkemøte. Etter fire timers politisk protest, tuslet den tidligere herskerens trofaste skare hjemover til toner av arbeidersanger fra biler med høyttalere.

Drep Djindjic!

Fra folkemassen hørtes ropene «Forræderi!» og «La oss reise oss!». Mange bar et merke påskrevet «DOS er verst!». DOS er regjeringskoalisjonen som utleverte Milosevic. Tilhengerne er typisk eldre, fattige arbeidere og folk fra landsbygda. Middelklassen, som han har ruinert, er ikke å se. Men det er heller ikke de som han har gjort raskt rike.

- Drep Djindjic! hørtes det til og med fra et sted fra demonstrantene om Serbias statsminister.

Serbernes lidelse

Fra parlamentstrappa kom det flammende taler fra politiske ledere som ennå forsvarer den avsatte og utleverte president Milosevic, fremst blant dem lederen for Det radikale partiet (SPS), tidligere visestatsminister i Serbia, Vojislav Seselj. Det var hans parti som preget demonstrasjonen, ikke Sosialistpartiet til Milosevic eller Forente venstre (YUL), partiet til kona, Mira Markovic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer