Slobo vil ikke anerkjenne retten

Slobodan Milosevic nektet å anerkjenne retten, da han klokka 10 i dag ankom rettslokalene i Haag. Jugoslavias tidligere president er det første statsoverhodet som stilles for FNs krigsforbryterdomstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser på denne domstolen som en falsk domstol, og en falsk siktelse. Den er ulovlig, og ikke godkjent av FN, sa Milosvic i rettsforhandlingene, som startet klokka 10.

Siden han ikke anerkjenter retten, hadde Milosvic heller ikke med seg forsvarer i dag.

- Dette er ikke tiden for taler, det vil du få mulighet til senere, sa dommer Richard May. Deretter spurte han eks-presidenten om han ville høre tiltalebeslutningen.

- Det er ditt problem, svarte en trassig Milosevic. Siden Milosevic heller ikke ville kommenter skyldspørsmålet, konkluderte retten med «ikke skyldig» på hans vegne.

Den noe underlige opptredenen var over på ett kvarter, før Milosevic ble ført ut av to vakter. Neste rettsmøte er satt til 27.august.

Milosevic vil få 30 dager til å tenke over spørsmålet om han likevel vil la seg forsvare. Han har også 30 dager på seg til å tenke over om han vil svare på skyldspørsmålet.

Jugoslavias tidligere president er det første statsoverhodet som stilles for FNs krigsforbryterdomstol. Milosevic er siktet for forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser, i forbindelse med det serbiske felttoget i Kosovo i 1998-99. Han risikerer livsvarig fengsel, dersom han blir funnet skyldig.

TIL RETTEN: Her ankommer Slobodan Milosevic rettslokalene.<br>Foto: SCANPIX
<B>TRASSIG:</B> Jugoslavias tidligere president var ikke samarbeidsvillig i retten i dag.