Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Slobo» vil inn i Hviterussland

President Slobodan Milosevic ønsker at Jugoslavia skal tre inn i den løse politiske unionen mellom Russland og Hviterussland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Boris Jeltsin forteller ifølge Interfax at Milosevic framførte dette ønsket til presidenten i den russiske Statsdumaen, Gennadij Seleznijov, da denne besøkte Beograd tidligere denne uka.

Jeltsin sa forøvrig at han ikke trodde at NATO ville sende bakkestyrker inn i Kosovo, men advarte likvel alliansen med å si at serberne er forberedt til å kjempe til siste slutt.

Seleznijov skal også ha opplyst at serberne har bedt Moskva om militære forsyninger, men Jeltsin skal igjen ha utelukket dette.

Russland er sterke motstandere av NATOs bombekampanje mot Jugoslavia og går inn for å løse konflikten via diplomatiske midler. Men Russland har foreløpig ikke klart å komme med nye initiativ som har ført til et forhandlingsgjennombrudd.

(NTB-Reuters)