Slobos nye hjem

God plass, varierte fritidsmuligheter og besøk av kona så ofte han vil. Det er ikke akkurat noe presidentpalass, men oppholdet i Scheveningen-fengselet kan gjøre Slobo godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De første 30 dagene blir det sikkert litt stusslig å være isolert på enecella, men etterpå får Slobodan Milosevic flytte ut til de andre krigsforbryter-siktede eks-jugoslavene. Med litt egeninnsats burde alt ligge til rette for selvutvikling, fysisk fostring og varierte dager.

Den noe magestramme dressjakka tyder på at Slobo har skulket treninga det tiåret han har herjet Balkan. Nå kan han iallfall ikke skylde på dårlig tid. Volleyball, basketball og fotball er populære aktiviteter blant mennene som er siktet for forbrytelser mot menneskeheten og andre brudd på internasjonale konvensjoner. De bruker å møtes til litt heseblesende lagidrett etter dagens høringer.

Mye å lære

Hvis Milosevic heller vil trene litt på egen hånd, kan han få hjelp av en personlig trener. Treningsrommet står til eks-presidentens disposisjon - hvis han da ikke heller vil trimme litt på gårdsplassen. Og skulle han strekke en muskel eller skade seg på annet vis, er det bare å tilkalle legen eller sykepleieren.

Kanskje Slobo er mer den tenkende typen. Da finner vil han også finne gode tilbud i fengselet like utenfor Haag: Et velutstyrt bibliotek og kunst-, språk- og vitenskapelig undervisning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer