Slobos tollsjef anklagd for milliontyveri

Serbias tidligere toppsjef for landets tollmyndigheter ble i dag pågrepet, anklagd for misbruk av sin posisjon for å berike seg selv. Så mye som 26 millioner kroner kan tollsjefen ha stukket unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mihalj Kertes var i 13 år en nær politisk alliert til tidligere president Slobodan Milosevic. Mange mener han var en av Milosevis aller nærmeste venner. Tidligere denne uka ble han avhørt om sitt forhold til Milosevic, og i dag pågrep polititjenestemenn Kertes.

Myndighetene mener den tidligere tollsjefen har foretatt økonomiske disponeringer av offentlig midler slik at han tjente på det personlig. Så mye som 26 millioner kroner skal han ha tjent på sine ulovligheter, heter det i en melding fra sebiske myndigheter som AP gjengir.

Men da opposisjonspolitikeren Vojislav Kostunica kom til makten i Serbia i oktober ble tollsjefen og mange andre statlige toppledere avsatt fra sine stillinger. Kertes hevder han kun er blitt utsatt for utpressing av medlemmer i Milosevics regjering. De skal ha truet Kertes til å overføre offentlige midler til partikassa til Milosevics sosialistparti.