Sloss med innbruddstyv i FEM MINUTTER med politiet på tråden

Eier av fritidsbåt overrasket innbrudstyv.

SER HVERANDRE I ØYNENE: Eier av fritidsbåt overrasket innbruddstyv (34) ved «Sukkerbiten» ved operahuset i Oslo sentrum. Det utviklet seg til et basketak, der innbruddstyven bevæpnet seg med hammer og slo båteieren flere ganger i hodet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SER HVERANDRE I ØYNENE: Eier av fritidsbåt overrasket innbruddstyv (34) ved «Sukkerbiten» ved operahuset i Oslo sentrum. Det utviklet seg til et basketak, der innbruddstyven bevæpnet seg med hammer og slo båteieren flere ganger i hodet. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var dramatisk nede på «Sukkerbiten» ved operahuset i Oslo sentrum i dag. Eieren av en fritidsbåt overrasket en innbruddstyv og det endte blodig for begge to.

- Eier av båten overrasket gjerningspersonen inne i båten, og det oppsto et basketak. Innbruddstyven tok en hammer og slo eieren av båten flere ganger i hodet. Eieren av båten tok kontakt med oss på telefon og vi hadde kontakt med ham hele tiden, sier operasjonsleder Hilde Walsø til Dagbladet.

Dagbladets fotograf tok bilder av pågripelsen og når gjerningsmannen, en norsk mann på 34 år, blir ført til politibilen ser man tydelig at de to kamphanene ser hverandre inn i øynene. Begge to er blodige.

- Hva er politiets råd når man overrasker en innbruddstyv?

- Politiets råd er å trekke seg tilbake og ringe. Så skal vi stå for pågripelsen. Det kan få tragisk utfall (å konfrontere en innbruddstyv), men jeg forstår at man vil verne om verdiene sine, sier operasjonsleder Walsø.

Politiet fikk telefonen fra eieren av fritidsbåten 17.50 og kom til stedet 17.55. I de fem minuttene pågikk altså basketaket. Eieren av fritidsbåten er kjørt til legevakten.