Sloss om PS2

Det ble trusler, slagsmål og bråk da PlayStation2 ble lagt ut for salg i USA i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frustrerte kunder sto flere timer i kø for å sikre seg et eksemplar av den etterlengtede maskinen. Mange måtte gå tomhendte hjem. Sony gikk på forhånd ut og sa at de ikke hadde nok maskiner til møte etterspørselen, noe kundene fikk merke på kroppen.

Det brøt ut håndgemeng i flere butikker. I Minot i Nord Dakota måtte politiet rykke ut til en Wal-Mart-butikk, etter at kunder som sto i kø begynte å true hverandre for å skaffe seg en PlayStation2, skriver nyhetstjenesten Ananova.

I Woodstock i Georgia ble to kunder arrestert for bråk, mens de ventet på sitt eksemplar.

Mange av butikkene hadde forhåndssolgt de fleste maskinene sine, og de mange kundene måtte sloss om noen få PlayStation2-maskiner.

Selges på nettet

Den enorme etterspørselen førte øyeblikkelig til at maskiner ble lagt ut på auksjonsbutikker på nettet. Over 100 maskiner var til salgs på eBay, og noen av budene lå på 7650 kroner. Veiledende utsalgspris i USA er 2850 kroner.

Da PS2 ble sluppet i Japan 4. mars i år, ble det solgt 980 000 maskiner på to dager. Det oppsto køer på opptil 1500 meter utenfor butikkene. Barn og ungdom som hadde sikret seg et eksemplar måtte tviholde på maskinen, slik at de ikke ble ranet av andre desperate PS2-fans.

Maskinen blir lagt ut for salg i Norge 24. november. Veiledende pris i Norge blir 4499 kroner. Spillene koster fra 549 kroner. Over 200 spill er under produksjon til maskinen.

Her kan du se lista over alle spill som er planlagt til PS2 fram til mars 2001.

PLAYSTATION2-KØ: B.J. Neault (t.h.) og Bo Bevis spiste pizza mens de ventet på at databutikken Best Buy i Nashua, New Hampshire skulle åpne.