Sloss seg løs fra voldtektsforsøk

Den 23-årige jenta ropte og satte seg kraftig til motverge da en mann rev tak i henne på Holmlia i 01-tida. Kvinnen mener hun har sett ham på et Etterlyst-program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgentimene satt hun i avhør hos politiet etter overfallet i Bjørn Bondes vei.

- Etter avhør med kvinnen ser dette ut til å være et forsøk på voldtekt. Det er ikke i tvil om at det var hennes fysiske og psykiske styrke som hindret mannen i å fullbyrde voldtekten, sier politibetjent Jørgen Syversen som avhørte henne.

Fikk panikk

Han gjengir forklaringen hennes slik:

- Jenta hadde kommet fra jobb med buss og skulle gå en kort distanse til egen bopæl da hun hørte skritt bak seg. Hun kjente så en arm som tok henne rundt halsen og hun skjønte at det ikke kunne være noen som tullet fordi hun holdt på å bli kvalt. Jenta gjorde motstand og det virket som om mannen fikk panikk. Han tok da den andre hånden sin over munnen til jenta som fortvilet forsøkte å komme seg løs. Jenta fikk revet vekk hånda og ropte 3-4 ganger etter hjelp, sier Syversen.

Ropte etter mamma

En vekter har senere meldt seg som vitne. Han skal ha hørt ropene.

- Mistenkte forsøkte å hysje på på fornærmede da hun ropte om hjelp. Han virket redd for å bli oppdaget. Jenta opplevde det som forferdelig at hun ble forsøkt dratt inn i skogen ved siden av. Hun ropte kjempehøyt 'mamma' og voldtektsmannen løsnet på grepet. Mannen så sint ut da han forlot jenta som dro hjem til sin mor og fortalte hva som var hendt, sier Syversen.

Dro kjensel på ham

Jenta mener mannen kan ligne på en voldtektsmann i et Etterlyst-program som gikk for to år siden. Hun har gitt et nøyaktig signalement av mannen og mener å kunne gjenkjenne ham hvis hun ser ham:

Signalement: 175/180 cm, Marineblå jakke, kanskje olabukser, ca 30-35 år, kort, velstelt, stritt, blondt hår i sideskill. Arrete i ansiktet og bart.

Politiet har søkt etter mannen med hunder i natt uten å finne ham.