Sloss seg ut av døden

- Folk klatret oppå hverandre for å få luft, sier nordmannen Erik Olsen (17). Han sto midt i kaoset hvor åtte menn ble klemt i hjel. Tragedien skjedde like før midnatt på Roskilde-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere nordmenn sto foran scenen da marerittet startet under Pearl Jam-konserten. Da folkehavet på 50 000 tilskuere begynte å presse framover, befant de seg i en dødsfelle.

- Fyren foran meg var så sjokkert at han bare skrek. Det var ikke mulig å komme seg av flekken, sier Erik til den svenske avisen Expressen.

Åtte ble klemt i hjel tre ble alvorlig skadet og et trettitall ungdommer ble fraktet til sykehus. 17-åringen klarte sammen med sine venner til slutt å kjempe seg til mixertårnet.

Folk kollapset og forsvant

Tilskuerne som ikke befant seg i kaoset, kunne se tragedien på nært hold via storskjermen. Blodige og livløse kropper ble lempet over sperringene. Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder oppfordret gjentatte ganger publikum om å stanse pressingen. Da han forsto at det var nytteløs, sank han sammen og gråt på scenen. Ingen kunne hjelpe personene som kollapset og forsvant under folkemassene.

Vaktene klarte å dra Ålesund-mannen Aleksander Erdal (21) over sperringene ved scenen.

- Trykket ble bare større og større. Det ble totalt kaos. Flere personer svimte av og havnet under folkehavet, sier Aleksander til den svenske avisen Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.