Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slosskamp endte i knivdrap

En 29 år gammel mann er siktet for forsettlig drap med kniv etter et slagsmål på Askøy utenfor Bergen natt til søndag.

TRAGISK: Therese Olsen Lund sier det er skremmende og tragisk at det har skjedd et drap i nabohuset bak henne. Foto: Leif Stang
TRAGISK: Therese Olsen Lund sier det er skremmende og tragisk at det har skjedd et drap i nabohuset bak henne. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKØY (Dagbladet): Naboer sier at det var en alvorlig slåsskamp før en kniv ble trukket og stukket i magen til en 23 år gammel mann.

Politiet rykket ut til det nye boligfeltet i Stongafjellsbakken ved Kleppestø på Askøy like etter midnatt.

En 29 år gammel mann ble pågrepet på stedet, mistenkt for å ha stukket en 23 år gammel mann i mageregionen. 23-åringen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, men døde av de alvorlige skadene klokka 12.30 i dag.

- Jeg og min mann kom hjem like etter at det hadde skjedd. Det var mye oppstyr her. Min mann gikk inn i nabohuset og tok seg av han som hadde stukket med kniv. Han lå også på gulvet og var medtatt etter slåssingen, sier Therese Olsen Lund (25) til Dagbladet.

En ambulansebil hadde parkert omlag 100 meter fra åstedet, av hensyn til ambulansepersonellets egen sikkerhet. Andre naboer tok seg av mannen som var hardest skadet og kjørte han opp til ambulansen.

- Kraftig slåsskamp Den drapssiktede 29-åringen og hans venninne skal ha vært inne på en privat fest som ble arrangert i en av de fire leilighetene i nabohuset. De skal ha begynt å krangle seg imellom, og hadde blitt sendt ut fra festen.

Kranglingen fortsatte utenfor og to andre menn kom til for å hjelpe kvinnen.

Naboer sier til Dagbladet at det ble en voldsom slåsskamp utenfor leiligheten til den siktede 29-åringen, noe som endte med at han trakk en kniv og stakk begge de to hjelperne.

I arresten Den ene fikk mindre skader i en arm, den andre døde i dag av skadene han ble påført i mageregionen.

Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser og avhør av vitner gjennom natta. 29-åringen har sittet i arresten over natta. I ettermiddag deltok han i et kort avhør med politiet. 

Mandag vil det bli tatt stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

- Tragisk Advokat Kjetil Ottesen har snakket med sin klient, den drapssiktede 29-åringen.

- Min klient har det veldig tøft nå. Han har vært i et kort avhør med politiet i ettermiddag. Ettersom det er tidlig i etterforskningen vil jeg ikke gi ytterligere kommentarer nå, sier Ottesen.
Ottesen vil ikke kommentere spørsmål om 29-åringen har erkjent straffskyld. - Vi vil være tilbakeholdne med informasjon om saken i den innledende etterforskningen, sier politioverbetjent Helge Stave til Dagbladet.

Boligene i Stongafjellsbakken er helt nye. Alle flyttet inn i februar og mars i år.

- Vi trives så godt her. Jeg har aldri hørt at det har vært bråk i nabohuset tidligere. Derfor blir det overraskende, skremmende og tragisk å oppleve et drap så tett på, sier Therese Olsen Lund.

FORSEGLET: Innenfor denne døra ble både den siktede gjerningsmannen og en 23 år gammel mann funnet på gulvet. Foto: Leif Stang
FORSEGLET: Innenfor denne døra ble både den siktede gjerningsmannen og en 23 år gammel mann funnet på gulvet. Foto: Leif Stang Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media