Slottet forberedt på Märtha-kritikk

Slottet imøtegår nå kritikken av Märtha Louises bruk av sin prinsessetittel i kommersiell virksomhet. Gjennom sitt enkeltmannsforetak håper prinsessen i framtida også å praktisere som rosenterapeut - i tillegg til eventyrforteller og nybakt forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise har fått kritikk for å utnytte prinsesserollen. - Vi regnet med at det ville bli stilt en del spørsmål rundt prinsessens næringsvirksomhet, sier hoffsjef Lars Petter Forberg.

Både prinsessen og Slottet er blitt beskyldt for å blande rollene i forbindelse med etableringen av foretaket Prinsesse Märtha Louises kulturformidling. Debatten kommer ikke uventet på Slottet.

- Dette er en helt ny situasjon for både prinsessen og kongen. Vi har vært gjennom alle de problemstillingene dette kunne medføre, og mener vi har tatt hensyn til disse. Ingen er vel uenig i at prinsessen må ha rett til å utøve arbeid og tjene egne penger som alle andre. Men vi ser at det er behov for en oppgang av prinsessens roller, derfor prøver vi nå å klargjøre dette, sier hoffsjef Lars Petter Forberg til Dagbladet.

Ønsker åpenhet

I går sendte Slottet ut en pressemelding der det ble understreket at prinsesse Märtha Louise ikke lenger mottar apanasje.

- Det kan virke som om det har hersket en del tvil rundt dette. I tillegg ønsker vi å forklare hvorfor vi har gjort som vi har gjort når det gjelder navnet på prinsessens firma. Vi har hele veien ønsket en åpenhet rundt prinsessens næringsvirksomhet, og mener det hadde åpnet for flere spørsmål dersom vi valgte å bruke et annet navn, et alias, på foretaket, sier Forberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer